Češi, pozor! Už i vy můžete zdarma využívat Google VPN

Originál článek publikovaný na: Češi, pozor! Už i vy můžete zdarma využívat Google VPN

Google nabízí kvalitní VPN, která byla součástí Google One, ale nedávno byla odebrána Google VPN je nabízena nově zdarma pro majitele zařízení Pixel Nyní je služba dostupná i v Česku Před časem jsme informovali o tom, že končí Google One VPN. Nově se stejná služba dostala přímo do nabídky telefonů Pixel, ale nefungovala v Česku.…

Na Pixelu 5 není k dispozici.

Je potřeba Pixel 7 a novější.

A opět - Moravané, Slezané a další národnosti mají smůlu. No nic, tak to nějak vydržíme i bez Google VPN.

Pixel 7a - funkční :+1:

2 Likes

Kdo neskáče není Čech :joy:

Jako slezský patriot nemám s pojmem Češi problém. Horší je napsat v Čechách, což už by bylo špatně. Žádná moravská ani slezská národnost neexistují. Jsou to jen kulturně-historické (a oprávněné) tradice a vazba na region.

2 Likes

Slezská národnost neexistuje? Proč se nás k ní tedy při posledním sčítání hlásilo přes 12.000?

Protože mají potřebu být jiní. A když nic jiného není…

2 Likes

Díky za upozornění, funguje -Pixel 8a :+1::+1:

Tomu se říká idiocie🤣 kde žiješ ty pako.

A přijde ti, že titulek je “lidé české národnosti”? :wink:
Ale vážně: titulky nedělá autor článku, resp. je nad ním vyšší instance. Občas to oslovení “Češi” používáme zbytečně, ale zrovna tady, kde jde o novinku právě pro Česko (ach jak já tu zkráceninu nesnáším), to podle mě smysl má a hlásím se k tomu, že tento titulek je čistě moje práce :slight_smile: A je třeba zohlednit, jak reaguje většina čtenářů. Pár se jich ozve, že je to divné, ale kromě vás se na ten titulek chytnou lidé, kteří by bez toho “Češi” třeba šli dál. A ne, není to clickbait, to by bylo, kdyby to nebylo reálně pro Čechy. Titulek “Češi, v Austrálii teď můžete koupit…” by asi byl na facku, ale to pokud vím, neděláme.
Takže když vidíte v titulku oslovení Češi, je to upozornění na něco, co je zajímavé opravdu v naší kotlince. Jestli tě napadá lepší univerzální oslovení, sem s tím. Ale “Češi, Moraváci, Slezané. Valaši, Češku, Moravanku, Slezanky, Valašky,…” tu opravdu nečekej :wink:

Reagoval jsem na tvrzení pana Peterky, že Slezská národnost neexistuje. Literární zkratku, kterou jste použil v titulku, považuji za vhodnou a v kontextu správnou. Omlouvám se, že jsem se nechal vtáhnout do OT.
Abych se vrátil k tématu článku: díky za zajímavou informaci, kterou jsem obratem využil. :+1:t2:

V pohodě, já si vybral prostě jednu reakci, kde jsem napsal, jak to je. Jsem rád, že informace pomohla!

Co je to zase za nadpis? Kolik Čechů má Pixel? Myslím, že nadpis je dostatečně dlouhý na to, aby se tam vešlo nikoli Češi, ale majitelé Pixelu. Holt clickbait :frowning_face:

1 Like

Souhlasím. S těmito clickbait články člověk jen ztrácí čas.

Na pixel 7a funguje ale když ji vypnu tak mi nechce fungovat wireguard tak jsem tu Google VPN zase vypnul… Jestli to blokuje i proton, zerotier nebo tailscale už jsem nezkoušel a kašlu na to.

Nejsou ty zmíněné věci také postavené na VPN? Mám pocit, že může být aktivní jen jedno připojení.