Nevypršela jí platnost?
Platnost do 31.1.2027…
Ale chybí mi i na portálu občana, pas a řidičák tam mám ale občanku ne… takže chyba bude někde mezi systémem a úředníkem … Jinak nevím
U mne v 0:03 přes eGovernment,na dvakrát, ale už vše ok!Díky Ivane!
Po pravdě tvůrce aplikace moc nepřemýšlel! Předpokládám, že občanku v mobilu stát chce rozšířit mezi největší množství obyvatel… Tak proc tam je možnost instalovat jen na nových androidech? Myslíte, že všichni mají nový chytrý telefon? Možná mladá generace, která mění telefon po roce. Mám android 9 a tuto vaší aplikaci nenainstaluji. Mimochodem je to jediná aplikace, která má toto omezení… Ostatní aplikace jako mapy CZ, banky, atd toto omezení nemá… Ptám se který inteligent toto schválil…
Není co sledovat, neboť aplikace nemá v mobilu nikam přístup. Na rozdíl třeba od Facebooku, WhatsAppu nebo Google aplikací, které mají v mobilu přístup úplně ke všemu a vše mohou kamkoliv poslat. Ale to nikomu nevadí. :-)))
Vždy půjde obrazovka vyfotit jiným mobilem a myslím, že každý má doma více než jeden mobil.
eDoklady jedou na Androidech 10 až 14, což představuje kolem 90 % uživatelů. Android 9 už má asi jen 5 % lidí s Androidem.
Systém zkolaboval. Příčina vzniku kolapsu se prý hledá.
Proč funguje pouze se zapnutou GPS polohou?
Fakt? Toho jsem si ještě nevšiml. Co se stane pokud GPS zakážeš?
Možná i proto aplikaci vypustili den před oficiálním uvedením, aby nápor na servery nebyl tak velký. Ale zdá se že to nepomohlo
Jiri_Novotny to vystihl správně. Udržování takové aplikace se zpětnou kompatibilitou na tak staré systémy je nejen ekonomicky nesmyslné, ale dokonce i rizikové kvůli ukončené podpoře ze strany Google. Na oficiální stránce eDokladů se k tomu píše toto:
“V případě zařízení využívajících OS Android u aplikace eDoklady podporujeme z důvodu současných technických a bezpečnostních standardů verzi 10 a vyšší. U starších verzí bohužel nejsme schopni zajistit plošnou kompatibilitu zařízení jako v případě novějších verzí a poskytnout tak správné fungování aplikace a uživatelský komfort.”
Problém byl/je v tom, že eDoklady volají pro ověření a stažení údajů na servery NIA (systém Identity občana), které momentálně nepatří mezi nejmodernější a zaslouží si už po letech upgrade. Je vlastně dobře, že se to zasekalo hned teď a ne třeba za rok, protože obratem bude konečně motivace to vylepšit a za těch pár měsíců, kdy eDoklady naberou násobně na důležitosti, už to snad pojede. Už nyní jsou ale dílčí řešení nasazena. Aplikace například nedovolí na NIA vysílat požadavky na registraci tak často, což v prvních hodinách samozřejmě dělala velká spousta lidí, čímž se jen hromadila ta “zácpa”.
Osobně mám podobný názor jako MisakP. Dneska metě v mobilu platební karty a hesla do všeho co používáte, kartička řidičáku nebo občanky když ji ztratíte, je mnohem snazší jí zneužít, když ztratíte mobil, tak (pokud jste normální a máte ho uzamčený heslem) není možné tyto doklady v podstatě zneužít vůbec.
Co mě zaráží je fakt, že dnes funguje celkem spolehlivě PORTÁL OBČANA, proč je potřeba zase další aplikace???
Vypadá to jako PR článek, objednaný od vlády. Ve skutečnosti je apka jeden velký malér. Pokusilo se jí použít necelé procento obyvatel a na pár dnů kvůli tomu spadly veškeré další systémy státní správy. Pokud se ale zamyslíme nad smyslem aplikace, musíme dojít k závěru, že je to vyhozených 20 milionů za nesmysl. 2 roky práce a vznikla naprosto nesmyslná věc. Možná kdybych šel na Báňský úřad a nezbylo mě místo na občanku. Ale jsme v policejním státě, policie nějaký kód jak za Covidu zatím neakceptuje, takže teoreticky nesmím bez občanky jít ani před dům se smetím. A až se naše úřady nějak povinně tomuto nesmyslu přizpůsobí, tak rozhodně ne při nějakém uzavírání smluv, koupi něčeho cenného, a rozhodně kdekoliv v zahraničí.
Takže Ivánku, příště něco užitečného!!!
AI bych nikdy nepoužil a používat nikdy nebudu nevidím důvod proč si instalovat do mobilu tenhle nesmysl abych si povídal?tak špatně na tom ještě nejsem
Naštěstí mám android 8.1 tak se tímhle nemusím zabývat a ještě dlouho měnit nebudu jelikož mobil šlape jako švýcarské hodinky
Vzhledem k tvým častým reakcím tohoto typu se nemohu zbavit dojmu, že jsi “rebel”. Na tom není vlastně nic špatného a ať si každý používá mobil jak je mu pohodlné.
Ale aby tvoje reakce v komunitě zaměřené na mobilní technologie byly převážně formou výsměchu těch technologií, je za mě spíše chování trolla. Zkus prosím popřemýšlet zdali jsou tvoje reakce užitečné i pro ostatní (komunitu) a zdali by někdy nebylo lepší, jen číst a nereagovat.
Neber to prosím nijak zle, je to myšleno v dobrém. Snažíme se zde udržovat empatickou a konstruktivní debatu pro všechny technologické nadšence
No já mám aktivní klíč v pohodě jsem udělal registraci ale ale stále mi to hlásí že doklad nelze načíst že je buď technická závada a nebo mám doklad propadlí což je kulantně řečeno noooo třeba hovězí tak jsem z toho jaksi v jeteli stejně jako to hovězí
Zlobí jím to, o tom žádná