Že by Google vyzrál na blokování reklamy na Youtube? Přišel s prakticky neprolomitelnou technikou

Originál článek publikovaný na: Spadla klec! Google vyzrál na blokování reklamy na YouTube

Reklama je hlavní zdroj příjmů poskytovatelů obsahu Uživatelé se často snaží reklamy blokovat Google testuje nový postup, který má blokování reklamy na Youtube znemožnit Reklama je hlavní zdroj příjmů poskytovatelů obsahu na internetu, Google a jeho Youtube nevyjímaje. Na druhou stranu málokdo je nadšený z přerušení videa reklamou dlouhou i několik desítek sekund, a proto…

1 Líbí se

Zcela upřímně, já ještě pamatuju doby, kdy fullscreen reklamy a různé vyskakovací reklamy platily za obtěžující a krajně nevhodné. Dnes je to standard, takže dokud budou existovat fullscreen reklamy a podobné intrusivní zvrácenosti, budu používat adblock, povolující standartní, pohodovou reklamu. Pokud to znamená odejít z YT, které už teď ví o člověku první poslední a žije z těchto informací, budiž.
Pro úplnost dodávám, že si platím několik stremovacích služeb a Tidal atp.

2 Líbí se

Vyzrát nad blokování reklamy se dá jednoduše a to přestat sledovat YouTube :joy:

Nebo si odpustit 3 piva a zaplatit premium

3 Líbí se

Bohužel to není o pivu jelikož si dám tak dvě za měsíc ale o principu proč mi vnucovat reklamu co mě nezajímá a platit za to nehodlám ani korunu

2 Líbí se

Prostě si kup premium to tě nezabije 180 Kč navíc tam máš lepší tzv Spotify

Odpověď hodna pomatenému dítěti ze 4. třídy…

Jj takže používat adblock, které ví všechno o tom co sledujete, je fajn :slight_smile:

1 Líbí se

Spotify mám stažené z netu a je Premium jednou, dvakrát za měsíc si to pustím

ou stažené z netu… z pochybné stránky :smiley: okey tak enjoy :smiley:

1 Líbí se

Aktualizace: upravil jsem větu o fungování vkládání reklam pro lepší čitelnost na Funguje to jak na webových stránkách, tak ve zvuku (Spotify) i videu (Youtube).

1 Líbí se

Platím si prémium a mám klid, navíc mám i YouTube music do auta.

To mně vůbec netrápí, není důvod proč se stresovat :joy:

No jo, už jsem asi týden nikde neviděl článek o tom jak strašně google s YouTube vyzrál na adblocky a stejně se pořád vesele dívám bez reklam dál jako odjakživa :grinning::grinning::grinning:

Ono to chce číst pozorně. Google to testuje.
A nikdy mě nepřestane fascinovat, kolik lidí považuje za hrdinství, když něco podvedou. Nezapomeň napsat, že i tady máš Adblock.

Předplácím si jak Youtube Premium, tak Spotify a další hromadu služeb. Bohužel, tyto předplatné pro mě začínají ztrácet nějakou smysluplnost.
Sice si platím služby, které když vás lákají na předplatné, tak vám říkají, že se zbavíte reklam ale není to pravda. Videa obsahují čím dál víc spoluprací a dokonce reklamních bloků, ano jde to přeskočit ale jestli čekám na tlačítko přeskočit 5 sekund a nebo než najdu další část videa bez reklamy, ve výsledku vyjde skoro na stejno.
Někteří mají alespoň na timeline vyznačeno, kde je reklama.
Včera na spotify to stejné, poslouchám hudbu, dohrála a začal tam nějaký podcast a začínal minutovou reklamou na T - Mobile. Takže za co si teda platím? Za službu bez reklam s reklamami?
Tím chci říct, že mám pocit že v počtu reklam se začínám vracet na úroveň toho, když jsem předplatné neměl.

1 Líbí se

Problem s reklamami nemám, je to jejich živobytí. S čím mám problém, je v podstatě to, že za ní platím mojimi daty. Nikdo se nezmínil že blbá 15s reklama sežere klidu 50mb. A než začne někdo brblat že dnes má každý data, tak je na omylu. V tomto případě je adblock slušný data saver. Něm problem at se ty reklamy načtou do mobilu přes WiFi, ale ne aby brala cenné data.

1 Líbí se

mám trochu dojem, že takový revanced už roky blokuje i sponzorský obsah přímo ve videích…to jsem teda zvědav…

Autor článku se svojí otázkou jestli je problém platit si YouTube premium asi žije v jeskyni a nesleduje co se děje na poli streamovacích služeb.
Disney plus- tarif s reklamou.
Netflix- tarif s reklamou
Amazon Prime Video - uprostřed videa jsou reklamy
Video streamovací služby se nás snaží přesvědčit, že platit nestačí a chtějí abychom platili ještě víc.
Spotify - tvůrci vkládají reklamu do svého obsahu.
Je jen otázkou času, kdy s podobným nesmyslem přijde Google.
Evidentně se všem stýská po době cca před 15 lety kdy byl na vzestupu warez.