Originál článek publikovaný na: Zbláznil se Google? Tahle novinka na YouTube naštve snad každého
Google mění chování reklam na YouTube Půjde je přeskočit, ale zmizí časový odpočet Google si slibuje zvýšení počtu platících zákazníků YouTube představuje pro Google cenný zdroj příjmů. Příjmy plynou z reklamy a z platících uživatelů, kteří si pořídili YouTube Premium. Ta první skupina ale Googlu dělá starosti, protože se snaží sledování reklam obcházet. Jedním –…
Jo, platím. Nedá se nic dělat, pouštím si hudbu, dokumenty a hlavně nesnesu reklamy, fakt tu reklamní debilitu nedávám.
Ahoj, je super že platíš a že si se podělil o svůj názor, ale příště bez tech vulgarismu.
Tak za mňa úplne jedno. YT nepoužívam, nechcem používať a neplánujem používať. Podporovať reklamnú agentúru, ktorá pchá reklamu do reklám (áno, videá, ako promo k novým hrám, produktom a pod. považujem za reklamu) podporovať nemienim.
No tohle jestli někoho má přesvědčit k nákupu premium, no nevím. Mě to rozhodně nepřesvědčilo. Jako reklamy mě štvou hodně, proto třeba už minimálně 15? Let nekoukám na TV.
A holt na YouTube si u oblíbených tvůrců nechávám reklamu zapnutou, beru to jako jejich podporu. Pokud je tam ty reklamy moc, holt to třeba neodokoukam, případně pokud je to video hodně zajímavé, jednoduše jde stáhnout a pustit si ho holt z disku.
Několikrát jsem si jeho příspěvek přečetl, ale nikde nevidím nic vulgárního ani sprostého. A pokud myslíte slovo debilita, tak to není sprosté slovo, je to vědecké označení mentálního stavu.
Ono třeba takové prase je také normální název zvířete, ale když to slovo užiju ve větě nevhodně, stává se z toho vulgarismus. Za mě to bylo přinejmenším zbytečné. Ostatně to Petr nemazal, needitoval, jen upozornil.
ChatGPT 4o to vystihl celkem pěkně
Dotaz:
V naší komunitě máme tyto pravidla.
- buďte k druhým empatičtí a vstřícní
- žádné vulgarismy ani nenávistné projevy
- odkaz můžete přidat jakýkoliv, ale nesmí mít povahu reklamy
A někdo napsal takovouto reakci.
“Jo, platím. Nedá se nic dělat, pouštím si hudbu, dokumenty a hlavně nesnesu reklamy, fakt tu reklamní debilitu nedávám.”Došlo k porušení pravidel, vysvětli prosím podobněji ale polopatě.
Odpověď:
Ano, došlo k porušení pravidel.
- Pravidlo o empatii a vstřícnosti: Reakce není úplně vstřícná, když označuje reklamy jako “reklamní debilitu.” I když to může být osobní názor, použití takového slova může být vnímáno jako neuctivé a nedostatek empatie vůči těm, kdo reklamy vytvářejí nebo používají.
- Pravidlo o vulgarismech a nenávisti: Slovo “debilita” je vulgární a neuctivé, což je v rozporu s pravidlem o nepoužívání vulgarismů.
Shrnutí: Autor zprávy porušil pravidla kvůli použití vulgárního výrazu a nedostatku empatie. Vhodnější by bylo vyjádřit svůj názor bez urážlivých slov, například: “Reklamy mi opravdu vadí, snažím se jim vyhnout.”
Pak tedy prosím i o lepší češtinu, “že si se” je špatně
Aby ses tu neposral vždyť vy jenom papouškujete co už napsalo mnoho lidí před vámi
Libore pro tebe ty pravidla komunity platí taky" Google hraje vabank. Novinka na YouTube může přimět frustrované uživatele k odchodu - #9 od MisakP
Jednoduše stačí používat NewPipe🤫
Tak to je fakt oligifrenní, chce to ubrat octa
Máď s ním nějaké zkušenosti? Podělíš se o ně?
NewPipe jako to neznaš NewPipe to je uplně skvělá apka, která umí skvělé playlisty, ukáže poctivě všechny videa z kanálú které odebíráš, ne jako google, který ti filtruje a přebírá co ti ukáže a co shadowbanuje. Nemůžu si vynachválit hlavně ty playlisty, které pak jednoduše aktualizujes, tematické okruhy jsou tak super prehledné. (Hudba, mluvene slovo, analog horror, dokumenty, tutorialy etc.)Taky umí samozřejmě stahovat ve vybrané kvalitě a formátu. Ale třeba na muziku je lepší mit playlist a ten pak aktualizuješ, pošleš do Termuxu a ten ti udělá incremental backup v mp3 do tve složky…
Neznám no. YouTube si platím a mám tolik práce, že jsem neměl čas ani důvod pátrat po jiném řešení do kterého investuji tisíce (v podobě mého času) a ušetřím stovky
No právě že čas který proplýtváš sledováním videí, které jsi qni vidět nechtěl je díky tomu, jak ti platformy servírují obsah. Pokud dejne tomu chceš posloucat muziku ze svých oblíbených kanálu, tak není jednodušší řešení si je nasekat do playlistu podle žánrů u mě třeba /metal/techno/ambient/klasika/etno a pak si dle nálady zvolit a pustit, nebo v mém případě rovnou “zalohovat”. To co by si v youtube apce dokazal s velkým úsilím a nejistým výsledkem, je tady samozřejmostí a bez dalsiho usilí. Jedinná nevýhoda je nejde z apky rovnou castovat na tv, soundsystem… musíš bud mit kodi a nebo použít ještě další apku…
BTW: teď jsem zrušil předplatné na YT 380.- fokdet!
Chápu správně, že to není obcházení placení, ale googlích algoritmů? Škoda, že to není i pro Windows…
Jaké obcházení placení? Je snad obsah na youtube placený? Na widle už nic nezkouším, ty mě zajímají jen po pracovní stránce. Na Linuchu je podobných apek hafo. Ale mohl bys zkusit Link to Windows, funguje to skvěle. Nebo stranky tzv Invidious… třeba yewtu.be a desitky podobných, nemá to fičury NP, ale video to pustí bez reklam.
ad: ještě mě napadlo, jestli si kámoš s dockerem a máš Nas, nebo velké úložiště na svém serveru mohlo by se ti líbit: