Originál článek publikovaný na: Vyzkoušeli jsme senzor úniku vody IKEA BADRING. Je levný a může vám ušetřit desítky tisíc
IKEA uvedla nový senzor úniku vody pod názvem BADRING Jedná se o komponentu pro chytrou domácnost IKEA Home Smart Senzor se jednoduše používá a přitom může být hodně užitečný IKEA rozšířila nabídku produktů pro chytrou domácnost o zajímavý a užitečný prvek, a to senzor úniku vody BADRING (605.043.52). Jedná se o velice jednoduché zařízení, které…
Proč by to muselo fungovat jen s bránou. Když to spustím a detekuje vodu, začne to pipat? Pokud ano, tak to stačí
To je vlastně docela dobrý postřeh, senzor zatopení (úniku vody) od Ikea je výjimečný v tom, že má reproduktor. To tento typ senzorů běžně nemívá. Je ale taky podstatně vetší a obsahuje AA baterie.
Zvuková signalizace je dobrá, pokud je člověk doma, nejlépe v daní místnosti. Pak má reproduktor smysl. Ale pokud senzor napojí na chytrou Ikea bránu IKEA boduje. Nový smart rozbočovač DIRIGERA umí super kousky má jistotu, že se o uniku vody dozví, i když nebude doma, ba navíc může jeho chytrá domácnost udělat sama i nějakou akci, třeba zavřít přívod vody.
Začne to pípat. Jenže když budeš ve vedlejší místnosti nebo třeba na zahradě, neuslyšíš to už.
Já bych to pípání potřeboval naopak vypnout Mám jeden scénář, že mám na balkoně výměník klimy a voda kape do nádoby, která se musí pravidelně vynášet. Napadlo mě využít tenhle senzor, upravený tak, že na kontakty přiletuju drát a ten dovedu tak 2 cm pod hranu té nádoby. Jenže když to nastane třeba ve 3 v noci, tak je pro mě přijatelnější, že trocha vody přeteče, než že to bude pípat a vzbudí to půlku baráku (když to nechám venku) nebo nás (když to nechám v pokoji). Ale myslím, že to není nic, co nevyřeší dostatečně velké kladivo
To funguje na nejakem specialnim ikea protokolu ?
Nebo je to klasicky zigbee … Chybi mi v clanku informace o konektivite …
ok odpovim si sám, je to zigbee …
takze neni potřeba jejich brána, ale stačí zigbee koordinátor …
co ale koukám … nemá možnost vypnutí reproduktoru ? takze to pipa vzdycky ? skoda