Vyzkoušeli jsme senzor úniku vody IKEA BADRING. Je levný a může vám ušetřit desítky tisíc korun

Originál článek publikovaný na: Vyzkoušeli jsme senzor úniku vody IKEA BADRING. Je levný a může vám ušetřit desítky tisíc

IKEA uvedla nový senzor úniku vody pod názvem BADRING Jedná se o komponentu pro chytrou domácnost IKEA Home Smart Senzor se jednoduše používá a přitom může být hodně užitečný IKEA rozšířila nabídku produktů pro chytrou domácnost o zajímavý a užitečný prvek, a to senzor úniku vody BADRING (605.043.52). Jedná se o velice jednoduché zařízení, které…

Proč by to muselo fungovat jen s bránou. Když to spustím a detekuje vodu, začne to pipat? Pokud ano, tak to stačí

To je vlastně docela dobrý postřeh, senzor zatopení (úniku vody) od Ikea je výjimečný v tom, že má reproduktor. To tento typ senzorů běžně nemívá. Je ale taky podstatně vetší a obsahuje AA baterie.

Zvuková signalizace je dobrá, pokud je člověk doma, nejlépe v daní místnosti. Pak má reproduktor smysl. Ale pokud senzor napojí na chytrou Ikea bránu IKEA boduje. Nový smart rozbočovač DIRIGERA umí super kousky má jistotu, že se o uniku vody dozví, i když nebude doma, ba navíc může jeho chytrá domácnost udělat sama i nějakou akci, třeba zavřít přívod vody.

Začne to pípat. Jenže když budeš ve vedlejší místnosti nebo třeba na zahradě, neuslyšíš to už.

Já bych to pípání potřeboval naopak vypnout :slight_smile: Mám jeden scénář, že mám na balkoně výměník klimy a voda kape do nádoby, která se musí pravidelně vynášet. Napadlo mě využít tenhle senzor, upravený tak, že na kontakty přiletuju drát a ten dovedu tak 2 cm pod hranu té nádoby. Jenže když to nastane třeba ve 3 v noci, tak je pro mě přijatelnější, že trocha vody přeteče, než že to bude pípat a vzbudí to půlku baráku (když to nechám venku) nebo nás (když to nechám v pokoji). Ale myslím, že to není nic, co nevyřeší dostatečně velké kladivo :wink:

1 Like

To funguje na nejakem specialnim ikea protokolu ?
Nebo je to klasicky zigbee … Chybi mi v clanku informace o konektivite …

ok odpovim si sám, je to zigbee …
takze neni potřeba jejich brána, ale stačí zigbee koordinátor …

co ale koukám … nemá možnost vypnutí reproduktoru ? takze to pipa vzdycky ? :frowning: skoda

1 Like