IKEA chystá nový teplotní senzor. Co o něm víme?

Originál článek publikovaný na: IKEA chystá nový teplotní senzor. Překvapí konektivitou

Reklama IKEA připravuje kulatý teplotní a vlhkostní senzor Timmerflotte s podporou Matter Zařízení využívá komunikační protokol Thread místo tradičního Wi-Fi nebo Zigbee Senzor byl odhalen díky certifikaci FCC a napájen bude dvěma AAA bateriemi Světoznámý prodejce nábytku IKEA se chystá rozšířit své portfolio zařízení chytré domácnosti o další produkt. Jak si všimnul uživatel sociální sítě…

1 Líbí se

Zdravím, v čem je tento senzor tak unikátní? V napájení pomoci AAA? Pokud vím, tak všechny nové věci už mají napájení pomocí AAA misto CR2032. Nové pohybové čidlo, senzory tekutiny, senzory otevřených dveří nebo oken, nové ovladače osvětlení nebo zásuvek, volič scén… Já mám IKEA chytrou domácnost cca od roku 2017, začínal jsem s bránou TRADFRI, nyní mám již Dirigera a některé ovladače měním kvůli trochu jiné funkčnosti s adaptivním osvětlením, tak vím, že se přechází na AAA… takže kdykoli rozšiřuji IKEA smart věci, tak rovnou kupuji jejich nabíjecí AAA články…

OPRAVA: znovu jsem přečetl článek a unikátnost je jen v protokolu Matter, pokud by tedy Dirigera začla plně podporovat Matter a mohla by být i Matter bránou, tak by se to hodilo. Třeba teď jsem koupil Inspelnig zasuvky s měřením spotřeby, ale nic moc to neumí, aktuální spotřeba a celková, žádné podrobnosti nebo grafy. Mám jednu chytrou zasuvku od TP a v té jejich aplikaci je toho podstatně více a ta zásuvka umi taky Matter, ale k Dirigera zatím připojit nešla. Otázka je co by ukazovala připojená do IKEA aplikace…