Originál článek publikovaný na: V Česku odstartovala revoluční platební metoda Tap to Pay! K dispozici je i na Androidu
Metoda Tap to Pay nevyžaduje platební terminál Stačí stáhnout si mobilní appku pro Android nebo iOS Použít lze platební karty, mobil i chytré hodinky Placení mobilem se stává standardem. Leckdo s chutí platí i chytrými hodinkami a nedávno se stal hitem chytrý prsten s možností plateb (i když to umí jen málokterý). Případně je tu…
Zrovna tento způsob placení nepovažuji za bezpečný. Navíc od Komerční banky, která rozhodně nepatří mezi seriózní banky. Mnohem větší revoluci představují platby s Cash back v BTC, už sám počet stažení za podobnou dobu 214 tisíc je výrazně vyšší než u KB: https://wexopay.com/ref/WQBMvn
Předpokládám, že pro každou banku bude jiná aplikace. Nikdo nebude mít chuť u stánku se zmrzlinou vybírat jednu použitelnou appku z patnácti možných.
Asi jste nepochopil, jak to funguje, tu aplikaci bude potřebovat pouze ten podnikatel. Zákazník pak platí jednoduše přes NFC na mobilu, případně fyzickou kartou.
Což za mě je cesta zpět, jelikož se podnikatel nevyhne poplatku za použití MasterCard nebo Visa.
Teď jsem platil v jedné firmě brikety přes QR kód okamžitou platbou, loni jsem přes QR kód platil na turistickém místě 2 limonády. Toto je ta správná cesta, bez poplatku jak u zákazníka, tak podnikatele.
qr code,okamzita platba.Trosku ,vlastne o hodne vic vyhodnejsi jednodussi a pouzivanejsi.
Mě přijde nejbezpečnější platba hotovost a přes to vlak nejede
Účet u Komerční banky může mít jenom sebemrskač a masochista. Nejhorší bankovní ústav v ČR. I s jejich aplikací.
Byl jste někdy na WC v obchodním centru? Pokud ano, příště se u umyvadel minutku zdržte a zaměřte se na to kolik uživatelů po použití tohoto zařízení zamíří k Vám do prostoru kde jsou umyvadla a kolik jich jde přímo ke dveřím. Následně platí hotovosti kterou Vám následně prodavačka vrací a vy si ji vkládáte do peněženky k jiným vzorkům moče a stolice těch z nás kdo se z higienou moc nezalamují…vážně Vám to přijde tak super, sahat na vzorky jiných lidí?
Aha jak jste to řešil tak před 15 nebo 20 lety? To už jste platil bezkontaktně? Mě to nevadí a placení přes qr kód je nejvíce nebezpečné jelikož kdokoliv může ten kód přelepit jiním a už peníze letí jinam
Aha a ty prelepene ci jinak upravene qr? Qr neni bezpecna technologie. No a az pak se to rozsiri, tak banky zavedou poplatky, to ze ted je zdarma nic neznamena…
Mne by zajmalo co je recolucniho na tom, ze udelali platebni terminal jako apku?
Jo tomu věřím že to zpoplatní aby chudinky o něco nepřišli
Takze si to nepochopil