Tohle vylepšení ocení každý. Odemykání telefonu bude ještě jednodušší

Originál článek publikovaný na: Tohle vylepšení ocení každý. Odemykání telefonu bude ještě jednodušší

Otisk prstu je populární způsob odemykání telefonu Pro jeho použití ale musí být zapnutý displej Google v Androidu 16 přináší vylepšení, ale jen pro nové Pixely Pokud patříte mezi lidi, kteří používají u telefonů Pixel odemykání otiskem prstu a zároveň vás štve, že čtečka nereaguje při vypnutém displeji, máme pro vás dobrou zprávu. Ve druhém…

To jako opravdu na něčem nefunguje? To používám na Samsungu už roky… :rofl:

1 Líbí se

Samsung je tahoun nových technologií, Google je už dlouho docela pozadu…

Taky si rikam, ze na S21 to odemykam bez aktivniho displeje =D

Ale na P6P to jde také , nikdy mne nenapadlo , že to má být novinka až v A16 , divné :wink:Je ale fakt , že občas při odemykání vypnutého displeje čtečkou , se objeví vzápětí klávesnice na PIN kod , ale to se stane tak jednou za 24 hodin . Asi kontrola …

Jak u soukromého telefonu tak u služebního telefonu mám odemykání jen tím že zmáčknu tlačítko power nic jiného žádný otisk a jiné nesmysli co zdržují je to rychlé a bez problémů které můžou nastat když máte špinavé, mokré atd… prsty

A nemáš aktivní displej? Na mém Pixelu 8a se to chová jak je v článku a na videu, při vypnutém displeji čtečka nereaguje.

Myslím, že to, co popisujete, není odemykání, ale zapnutí displeje.

Jinak já mám radši čtečku otisku v zapínacím tlačítku. Na to taky nepotřebuju mít zapnutý displej, a telefon se odemkne prakticky okamžitě. Pracuju rukama, takže v práci nemívám vždycky zrovna čisté prsty, ale nepamatuju se, že by se mi telefon hned napoprvé neodemkl. To bych ty prsty asi musel mít opravdu hodně zasr.*. S mokrými prsty je to horší, ale už jsem si dávno zvykl v takovém případě prst rychle otřít.

1 Líbí se

Mám P6Pro a při vypnutém displeji čtečka nefunguje. Na mém starším Xiaomi to fungovalo, v tomto Pixel zaspal.
Odemykání při zvednutí i odemykání při poklepu na displej mám vypnuté, protože jsem si všiml, že se mi v kapse furt rozsvěcuje displej, což se mi nelíbí.

Na soukromém telefonu mám čtečku na zádech a mám ji přelepenou aby se furt nerozsvecoval displej a u služebního telefonu tam asi žádná čtečka není a nehodlám to zjišťovat, mě stačí jen zmáčknout tlačítko a telefon je otevřený

Článek jsem aktualizoval, nebylo jasné, že se to týká Pixelů.

1 Líbí se

Já to teď zkusil na Pixelu 9 s Androidem 15 a také to při úplně vypnutém displeji nefunguje. Je možné, že někdo má aktivní jednu z v článku zmíněných funkcí a ani si neuvědomuje, že to pak funguje díky ní.

Motorola edge 30 Neo i 40 Neo to umí taky, článek opět o ničem.

Je zajímavé, že na Samsungu mi to většinou taky funguje, ale někdy ho musím probouzet tlačítkem. Čím to je?

Nejsem si jistý, jestli jde odpovědět bez toho, abych ten telefon držel v ruce. Tipl bych, že to bude kombinace nějakého uspávání a něčeho… Jaký Samsung přesně máš?