Tohle vylepšení ocení každý. Odemykání telefonu bude ještě jednodušší

Originál článek publikovaný na: https://www.svetandroida.cz/odemykani-ctecka-otisku-prstu-android-16/

Otisk prstu je populární způsob odemykání telefonu Pro jeho použití ale musí být zapnutý displej Google v Androidu 16 přináší vylepšení Pokud patříte mezi lidi, kteří používají odemykání otiskem prstu a zároveň vás štve, že čtečka nereaguje při vypnutém displeji, máme pro vás dobrou zprávu. Ve druhém vývojářském náhledu Androidu 16 přibylo nastavení, které aktivuje…

To jako opravdu na něčem nefunguje? To používám na Samsungu už roky… :rofl:

Samsung je tahoun nových technologií, Google je už dlouho docela pozadu…

Taky si rikam, ze na S21 to odemykam bez aktivniho displeje =D

Ale na P6P to jde také , nikdy mne nenapadlo , že to má být novinka až v A16 , divné :wink:Je ale fakt , že občas při odemykání vypnutého displeje čtečkou , se objeví vzápětí klávesnice na PIN kod , ale to se stane tak jednou za 24 hodin . Asi kontrola …

Jak u soukromého telefonu tak u služebního telefonu mám odemykání jen tím že zmáčknu tlačítko power nic jiného žádný otisk a jiné nesmysli co zdržují je to rychlé a bez problémů které můžou nastat když máte špinavé, mokré atd… prsty

A nemáš aktivní displej? Na mém Pixelu 8a se to chová jak je v článku a na videu, při vypnutém displeji čtečka nereaguje.

Myslím, že to, co popisujete, není odemykání, ale zapnutí displeje.

Jinak já mám radši čtečku otisku v zapínacím tlačítku. Na to taky nepotřebuju mít zapnutý displej, a telefon se odemkne prakticky okamžitě. Pracuju rukama, takže v práci nemívám vždycky zrovna čisté prsty, ale nepamatuju se, že by se mi telefon hned napoprvé neodemkl. To bych ty prsty asi musel mít opravdu hodně zasr.*. S mokrými prsty je to horší, ale už jsem si dávno zvykl v takovém případě prst rychle otřít.