Originál článek publikovaný na: Google naučil Pixely skvělý trik při nabíjení! Dohání tak konkurenci
Ponechání telefonu na nabíječce po nabití zbytečně opotřebovává baterii Existuje funkce, která tento negativní jev omezuje Google ji potichu implementoval do telefonů Pixel V posledním Feature Dropu přidal Google potichu novou funkci, související s nabíjením. Nyní lze omezit nabíjení na 80 % kapacity baterie. Odborníci z Android Authority si položili otázku, co se stane, když…
To se týká i nabití na 100 % , ne? Nebo jen u těch 80 %?
Nemám to jak ověřit, protože nemám příslušné měřicí přístroje, ale předpokládám, že se to týká jakéhokoliv limitu, který dokážeš systémově nastavit. Samsungy třeba mají myslím 85 %. Takže abych odpověděl, tak ano, očekával bych toto chování u 100 %.
Herní mobily umí přepnout na tento režim kdykoliv, když zapneš hru, třeba na 50 %. Omezuje to přehřívání telefonu.
Po pravdě nějak nechápu to nabíjení na třeba těch 80% - když kupuji telefon tak je důležitý parametr i velikost baterie a pak si to sám zapnu na 80%.
Jesm si myslel že o nabíjení, přebití atd. se stará telefon a že baterie nevydrží v telefonu 5 let je mi asi jedno
Vítej do klubu, taky to nechápu. I kdyby to mělo nějaký významný efekt, tak po třeba 2 - 3 letech se dostaneš do stavu, kdy se baterie opotřebuje třeba na 90 %. A celou tu dobu se dobrovolně obírat o 20 %?
Navíc ono nejde ani tak o to, že baterie bude mít nižší kapacitu, ale o to, že v určitém okamžiku přestane zvládat zátěžové špičky, takže se telefon začne třeba jakoby náhodně resetovat.
Pro mě je baterie spotřební zboží. Chovám se k ní slušně v rámci extrémů, ale že bych řešil 20 - 80 % nebo tak něco, to ani náhodou. Ono to nějaký efekt má, ale moje pohodlí je pro mě důležitější
@Libb Pixel 7 taky tuto fičuru dostal v prosincovém dropu. Ale moc mi to nedává smysl, nabíjím pouze přes noc s adaptive charging do 100 % a za 2 roky co telefon mam nepozoruju výraznější pokles kapacity (pocitově, změřené to nemám).