Stahujte! Legendární e-mailový klient Thunderbird vychází na Android

Originál článek publikovaný na: Stahujte! Legendární e-mailový klient Thunderbird vychází na Android

Thunderbird byl oblíbený emailový klient pod křídly Mozilly Vývojáři přislíbili vydání aplikace pro Android Nyní vychází finální verze založená na open source projektu K-9 Mail Přede dvěma lety slíbil tým vývojářů kolem e-mailového klienta Thunderbird aplikaci pro Android. V září 2024 vyšla beta verze a nyní je k dispozici finální verze pro všechny. Aplikace je…

Začal jsem používat už jako betu a byl jsem spokojený :+1: i v betě byl lepší než gmail

1 Like

Ani náhodou. Lepší jak Gmail není ani zdaleka.

A zkusil jsi ho? Nebo to píšeš automaticky?

Ano zkusil. Nic lepšího než na gmailu jsem na něm fakt nenašel. Takže, co dál?

Musím říct že mi nevyhovuje synchronizace. U Gmailu přijeli e-mail tak hned jej mám v telefonu a přijde notifikace. Na tomhle by měli v Thunderbird zapracovat. Synchronizace tam je po 15 minutách a nebo vůbec blbý.

Mám na PC v Thunderbirdu cca 15 emailových schránek, ale ten jejich slavnej export účtu do mobilu prostě nefunguje. Nevygeneruje to QR kód. Na tom musejí ještě zapracovat.

1 Like

Musis si nastavit v vastaveni, jak rychle se maji stahovat maily.

Jj, nahodou je tu dobry K-9, casem bude i Thunderbird. To, ze ti nevyhovuje nic jineho, neznamena, ze ostatni jsou na h0vno.

Ja jsem po letech odesel z Gamilu na K-9 protoze Gmail zral baterku.

Je to prakticky K9Mail jen predelane ui trochu. Jinak bych si na to asi zvyknul. Jinak používám FairMail.

Na jakém telefonu? Na mojí S24U nežere nic 0.1%, takže jen špatně optimalizovaná apka na tvůj foun předpokládám. Jen žvásty

Nefunguje to ani tak schválně jsem to vyzkoušel. Jak píše kolega. Email přišel pozdě. Tak to se teda vyplatí přecházet na takový paskvilek. Gl nechte si ho.

Pixel 6, 8 a S23. Nevim kolik mailu stahujes, ale ja to mam jak pracovni maily. 4 email schranky a cca 30 emailu denne.

No jo, ale i nejkratší interval je docela dlouhý. Přitom IMAP by měl reagovat prakticky okamžitě. Já třeba kdysi - strašně dávno - Thunderbird na PC používal, ale teď už u mě vede webový klient a na mobilu apka.
Některé e-maily totiž opravdu potřebuješ mít hned. Typicky zasílání ověřovacích kódů. Jasně, můžeš dát obnovení ručně, ale jsme v roce 2024…

1 Like

Vetsina transakcnich mailu se muze odesilat az s 5 az 10 minutovym zpozdenim. Nekdo to ma hned a nekdo dyl jak na strane odesilatele tak na strane prijemce mail server taky zpracovava mail.

Jelikoz delam web dev tak o tomto vim sve.

Proto existuji 2FA overovani s TOTP apod, aby autentifikace byla rychlejsi nez poslani kodu mailem a proto existuji limity na platnost kodu v mailu cca 5 az 15 minut, z duvodu fronty mailu. Je to slozitejsi proste a appky za to ani tak nemuzou.

Hlavne na mobilech - mail klienty udrzuji spojeni po nejakou dobu IDLE a aby to nezralo baterku, proto limit X minut na dotazovani novych mailu.

Takže úplná hloupost prostě ta doba než přijde e-mail je úplná hloupost v dnešní době jak píše Libor. Papa téhle apce.

Ale rikam, ze appka za to nemuze. Kazdy mail server to ma jinak, lmao. Jinak funguje gmail.com jinak seznam.cz jinak outlook apod. :slight_smile: