Dobrý den, rád bych se zeptal, jestli s tím má ještě někdo podobný problém, v posledních dnech se mi doslova zbláznily notifikace z gmailu. Používám seznamový účet propojený s gmailem a každou chvíli mi vyskočí cca10 upozornění na X let staré emaily, jednou za čas vyskočí, že bylo nalezeno nových 900 mailů, takhle to dělá, co chvilku, Nabízí se možnost vypnout notifikace, ale tím si moc nepomůžu, protože na druhou stranu nebudu dostávat ani zprávy o nových mailech. Setkal se s tím také někdo, jaká je možnost toto vyřešit? Díky moc za pomoc
Ahoj Dani, snad nevadí tykání. Jen drobný disclaimer
Původně jsme chtěli spouštět poradnu až později, ale trochu jsi nás předběhl . To že se ptáš už teď vůbec nevadí, jen bude toto vlákno později přesunutu do sekce Poradna, ať nemate jiné čtenáře a nemíchá se s “Komentáři ke článkům”.
Takto na dálku a jen s trochou informací se pomáhá velmi těžko, ale zkusíme to. Ale ještě předtím se zeptám na pár drobností. Píšeš že
- Používám seznamový účet propojený s gmailem
Dokážeš říct co bylo cílem propojování seznamového účtu s Gmailem? Abych lépe pochopil jak to celé u tebe funguje?
- jednou za čas vyskočí, že bylo nalezeno nových 900 mailů
Kde přesně to na tebe vyskakuje? Na ploše telefonu, v Gmail aplikaci, nebo v počítači?
Jak bych obecně postupoval já:
- zkusil bych odinstalovat a znovu naistalovat aplikaci, pokud tedy zlobí ona
- pokud by nepomohlo, pokud bych se o rozpojení Google a Seznamu
- pokud by nepomohlo ani to, napsal bych na oficiální podporu dané služby
- pokud by z toho nic nepomohlo, přestal bych problematickou službu používat
Tolik zatím jen obecně, ale pokud se ti povede upřesnit tvůj problém, rád poradím více.
Zdarec, omlouvám se, že jsem trošku předběhl
To propojení bylo dáno víceméně mojí konzervativností a zvykem, prostě když jsem zakládal google účet, kdysi v pravěku, tak jsem použil svůj stávající seznamovský účet, který jsem pak nalogoval do gmail appky. Takže vlastně ofiko gmail doménu nemám, prostě používám gmail na telefonu pro svůj seznamvý účet, podobně jak se kdysi na kompech používaly outlocky asi takhle bych to shrnul… těch 900 mailů mi vyskočí vždycky na displeji telefonu v oznámení.
Problém je v tom, že používám tuhle appku na vícero telefonech a začalo mi to dělat prakticky na všech, což je fakt dost otravné, co 15 minut blikne telefon s novýma starýma emailama na jednom jsem vypnul notifikace a je po problému, ale na “hlavním” telefonu se mi to prostě nechce vypínat… mylslel jsem si, že jde o nějakou chybu gmailu, kdy se začal po nějaké aktualizaci synchronizovat a načítat veškerou poštu, tak to skáče, ale čekal jsem, že to bude dělat třeba dva dny a pak to přestane, ale to prostě dělá pořád… zkusil jsem na PC projet veškeré nepřečtené maily a označit jako přečtené, třeba to dělalo bordel, zároveň jsem ráno poslal zprávu i na podporu v appce v telefonu a zatím je klid, jen nevím na jak dlouho
Úplně v pohodě, poradnu tady stejně plánujeme.
Postupoval bych ± stejně jako ty, takže v tom asi více neporadím. S tím ale jak to popisuješ bych si tipl že problém je na straně Seznamu. Tak snad bude už zažehnáno
Ono se mi sem tam stalo, že když jsem třeba v gmailu vyhledával přes lupu nějaký starý mail, tak se mi podařilo tím vyhledávačem načíst další staré maily a pak mi to vyskočilo i v tom upozornění, ale teď je fakt klid a zatím mi kromě upozornění na nový mail nepřišlo nic dalšího, takže možná se to vážně vyřešilo tím označením přečtení mailu, no uvidím každopádně dík za interakci
Rádo se stalo, držím palce aby aktuální řešení bylo trvalé.
Chodit mi tolik notifikací to tobě, asi bych brzo mobil zahodil (nebo vypl všechny)