Proč si pořídit chytrý reproduktor? Našli jsme 7 důvodů

Originál článek publikovaný na: Proč si pořídit chytrý reproduktor? Našli jsme 7 důvodů

Představíme vám sedm důvodů, proč si pořídit chytrý reproduktor Chytrý reproduktor může být užitečným pomocníkem Může se také stát centrem chytré domácnosti Chytré reproduktory jsou tak trochu na okraji mediálního zájmu. To je docela velká škoda, protože mohou být velkými pomocníky v domácnosti a nabídnou řadu užitečných a zajímavých funkcí. V tomto článku vám představíme…

Spíš bych mohl vypsat celou řadu důvodů, proč si ho nepořídit. Tím největším důvodem je absence češtiny. Dokud chytré reproduktory nebudou umět česky, budou na okraji zájmu nadále.

1 Like

To máte rozhodně pravdu. Ale musím říci, že ten komfort mě přiměl používat těch pár anglických slovíček. Třeba rozsvítit světla hlasovým příkazem je pohodlnější než vypínačem nebo z aplikace.

1 Like

A co si k vypínači dojít po svých? A to čistě ze zdravotních důvodů. Už teď jsme národ s největším počtem lidí s nadváhou a vysokým krevním tlakem.

1 Like

Chodím dost. Minimálně tolik, že splňuji doporučení zdravotnických organizací.
Na Vaši otázku odpovím takto: a proč si nedojít do sklepa pro louč a nezapálit ji? Vždyť ta také generuje světlo.

Přidám názorově taky svou trochu do mlýna. Naprosto chápu starší ročníky, kteří se nechtějí učit anglicky, byť je to výborná investice v několika směrech. Pokud by to někdo přece jen chtěl zkusit, alespoň na těch pár slovíček (jak doporučuje @Karel_Kilian ). za sebe doporučuji tyto tři aplikace

Ale je tu malí naděje i pro ty co angličtinu odmítají :), ale zatím je potřeba trochu bastlit :-D. Stačí si pořídit takovouto chytrou krabičku pro smart home Recenze Home Assistant Yellow: Nejchytřejší chytrá domácnost a k ní ubastlený chytrý repráček, nebo si ho koupit v podobě a trochu doladit.

Já mám třeba příkaz, který vypne v pracovně všechny spotřebiče, které se na noc vypínaji: ventilátor, světlo, zvlhčovač vzduchu. Jinak bych to musel dělat po jednom. Manželka ani neví, kde má ten ventilátor vypínač, ale hlasem to ovládá v pohodě.
A když už jsme sklouzli ke zdravotním doporučením, měl bych také jedno: vidím, že tady často komentuješ všechno hodně negativně. To také není zdravé, zkus se vyladit na pozitivnější vlnu…

1 Like

V mém negativismu lze spatřit nadsázka. :slight_smile:

Zdravím, i přes nepřítomnost češtiny je to dobrá věc, já mám doma 4 chytré repráčky (chodba, ložnice, kuchyň + obývák). Lze využívat “intercom”, lze na dálku zhasnout třeba světla v chodbě, když jdete s plnýma rukama a nemusíte se pak vracet. Jedním příkazem lze zhasnout všude, takže nikde nezůstane zbytečně rozsvícená žárovka… Navíc funguje i to, že světla ve stejné “místnosti” lze jednoduše zhasínat a rozsvěcet aniž bych je musel jmenovat, tj. pokud v obýváku, řeknu ok, google, turn lights on, tak na 99% mi vždy rozsvítí v obýváku, ikdyž občas se mi stává, že řeknu směrem k repráčku v obýváku ok, google, turn lighs on a on mi to vezme reprák v kuchyni (jedna velká místnost) a rozsvítí se kuchyňské světlo. To bych ještě chápal, ale co nepochopím je, že když v obýváku řeknu to ok, google, turn lights on, on mi odpoví pípnutím, ale rozsvítí na chodbě, tak to mi hlava nebere :frowning: Používám Google Mini v.2 , IKEA bránu TRADFRI a žárovky a ovladače opět IKEA, na Google je to propojeno, přes aplikaci IKEA Home smart 1. Každopádně plánuji upgrade té brány na IKEA DIRIGERA - IKEA začíná prodávat věci, které již s TRADFRI nekomunikují, tak jsem zvědavej, jestli to bude lepší a nebo ne (je na to jiná aplikace od IKEA a musí se celá domácnost “odpárat” od staré brány a aplikace a celé znovu nakonfigurovat do nového prostředí, takže i do Google Home…)

1 Like