Jak vybrat chytrou zásuvku? Na tyto věci si dejte pozor

Originál článek publikovaný na: Jak vybrat chytrou zásuvku? Na tyto věci si dejte pozor

Chytrá zásuvka nabízí základní operaci chytré domácnosti, a to zapnutí či vypnutí zařízení Může být součástí většího ekosystému, funguje ale často i samostatně Lepší modely nabízí pokročilé funkce, například měření spotřeby Chytrá zásuvka je jednou z prvních komponent chytré domácnosti, se kterou můžete experimentovat. Výběr chytré zásuvky ale může skrývat řadu komplikací. Co vlastně chytrá…

Nejlepší osobní zkušenosti, jak s hardware, tak i se software mám se zásuvkami Tapo, které bezproblémově fungují již několik let.

1 Líbí se

Ano, jak je vidět, máme z ní screenshoty :slight_smile: Ale tento článek nemá být o tipech na konkrétní typy, spíš obecný.

No nevím. Novější Tapo jsem nezkoušel, ale starší TP-link zásuvky s měřičem mi po roce dvakrát odešly. Přiznám se, že jsem tomu asi přispěl, když pomoci neoficiálního API pravidelně načítal hodnoty spotřeby. Na tohle asi nebyl stavěný.
Aktuálně jedu na Shelly a tyto mohu jen doporučit. Má vlastní protokoly (http, mqtt apod) bez cloudu, které se dají využít i pro HomeAssistant. A zatím fungují. Ale nemusí vyhovovat každému, protože prostředí takové složitější.

Jako první jsem používal zásuvky IQ-Tech. Pár kousků jsem neustále reklamoval. Software bylo takové cirkusové a neustále do něj přidávali zbytečnosti. Tak jsem se jich zbavil. Nové TP-Link bez sebemenšího problému. Díky za tip na Shelly.

Před rokem jsem koupil v Actionu za cca 160 Kč/ ks dvě zásuvky LSC Smart connect, zatím šlapou bezchybně. Prodávají také prodlužovačku se čtyřmi samostatně ovládanými zásuvkami za 360. Připojí si přes Wi-Fi. Můj první pokus s chytrými zásuvkami a jsem zatím spokojený.

1 Líbí se

Škoda že v Actionu to zboží májí většinově jen nárazově a další týden ho už člověk nekoupí. Nebo jo?

Na webu to vidím, ale nedaří se mně zjistit, jestli to mají někde skladem. Proto preferuju spíše výrobce, kteří mají nějakou historii a aspoň náznak jistoty, že to celé půjde nějak rozšiřovat.

Tady ty LSC Smart veci tam maji v podstate porad, zarovky, zasuvky, kamery, aspon teda v Praze v OC Eden. A kdyz nejsou tak brzy naskladni.
Zasuvka (maji ji tam vedenou jako zastrcku :-D)
Nechci jim delat reklamu, snad nevadi ten odkaz. Kdyz si date vyhledat LSC, tak to najde spousty ruznych svetel, a jinych pristrojecku v tom LSC Smart Connect. :slight_smile:

1 Líbí se

Odkaz nevadi, pokud je přínosem a ne propagaci :wink: