Originál článek publikovaný na: Revoluce v bydlení začala: Mladí Češi mění své domovy v chytré pevnosti
Reklama Chytrá domácnost je něčím, o co se v České republice definitivně jeví zájem. Dokazuje to průzkum Vypadá to, že Češi kladou důraz především na komfort automatizace, ale svou roli hraje i zabezpečení Je důležité vybrat si ten správný ekosystém chytré domácnosti; i tomu se krátce pověnujeme V České republice zájem o chytrou domácnost rozhodně…
Tak ja mam od kamer a vypínačú,žárovek ,topení ,ventilace, led pásek a senzory pohybu a teploty až po vysavač a chytry reproduktor pro hlasové ovladání asi vše. Jen zámky na dveře chybí. A nema to chybu.
Chytrou domácnost by neměl dělat člověk, co nemá o bezpečnosti na internetu žádné povědomí. Je to jako by dal všechny vypínače, zámky od domu a kamery někomu do Číny, ať si tam s tím dělají, co chtějí.
Chápu, je to jednoduché a výrobcům o to jde, chtějí prodat svůj výrobek.
Ale připojit celý dům i svůj telefon a telefony svých dětí do něčeho, co nemám pod absolutní kontrolou, to je jako nechat si udělat elektroinstalaci od uklízečky WC.
Pokud nevíte, co děláte, nedělejte to. Zadejte to nějaké firmě a vždy přemýšlejte nad tím a kontrlujte, zda všechny vaše data neopustí váš dům.
Domácností je u nás cca 5 milionů. Kolik z nich je opravdu chytrých? Jinak automatizace osvětlení je opravdu takové terno? Jsem ji viděl už víckrát, ale ta ušetřená vteřina místo ručního vypínače mi tak úžasná nepřišla.
Jo to musím souhlasit je to jen o lenosti zmáčknout vypínač na světlo a mobil u sebe po bytě opravdu netahám abych musel zapínat a vypínat
Přesně tak. A možnost, že se mi světlo zapne a vypne v konkrétní čas, vidím víc jako nevýhodu.