Průzkum: Chytrá domácnost frčí především u mladších generací. Na jakých kvalitách si zakládají?

Originál článek publikovaný na: Revoluce v bydlení začala: Mladí Češi mění své domovy v chytré pevnosti

Reklama Chytrá domácnost je něčím, o co se v České republice definitivně jeví zájem. Dokazuje to průzkum Vypadá to, že Češi kladou důraz především na komfort automatizace, ale svou roli hraje i zabezpečení Je důležité vybrat si ten správný ekosystém chytré domácnosti; i tomu se krátce pověnujeme V České republice zájem o chytrou domácnost rozhodně…

Tak ja mam od kamer a vypínačú,žárovek ,topení ,ventilace, led pásek a senzory pohybu a teploty až po vysavač a chytry reproduktor pro hlasové ovladání asi vše. Jen zámky na dveře chybí. A nema to chybu.

Chytrou domácnost by neměl dělat člověk, co nemá o bezpečnosti na internetu žádné povědomí. Je to jako by dal všechny vypínače, zámky od domu a kamery někomu do Číny, ať si tam s tím dělají, co chtějí.
Chápu, je to jednoduché a výrobcům o to jde, chtějí prodat svůj výrobek.
Ale připojit celý dům i svůj telefon a telefony svých dětí do něčeho, co nemám pod absolutní kontrolou, to je jako nechat si udělat elektroinstalaci od uklízečky WC.
Pokud nevíte, co děláte, nedělejte to. Zadejte to nějaké firmě a vždy přemýšlejte nad tím a kontrlujte, zda všechny vaše data neopustí váš dům.

Domácností je u nás cca 5 milionů. Kolik z nich je opravdu chytrých? Jinak automatizace osvětlení je opravdu takové terno? Jsem ji viděl už víckrát, ale ta ušetřená vteřina místo ručního vypínače mi tak úžasná nepřišla. :slight_smile:

1 Líbí se

Jo to musím souhlasit je to jen o lenosti zmáčknout vypínač na světlo a mobil u sebe po bytě opravdu netahám abych musel zapínat a vypínat :roll_eyes:

Přesně tak. A možnost, že se mi světlo zapne a vypne v konkrétní čas, vidím víc jako nevýhodu.

1 Líbí se