POZOR! Nová aktualizace od Xiaomi udělá z telefonu cihlu, rozhodně jí neinstalujte

Originál článek publikovaný na: Máte telefon od Xiaomi? Pak určitě nestahujte nový update!

Xiaomi musí řešit nepříjemný problém spojený s poslední aktualizací systémové appky Firma update omylem poslala do telefonů s MIUI, určen byl však jen pro HyperOS Pokud se aktualizace nainstaluje, dojde k nenávratné ztrátě všech dat Pokud máte telefon od Xiaomi, Redmi nebo POCO, měli byste zpozornět. Uživatele totiž trápí poměrně zásadní problém tkvějící v nové…

Poslední dobou jeden článek lepší než druhý, děkuji) jaký rozdíl oproti Lidl-ads atd. Xiaomi má obecně s updaty problém, lidé hlásí spoustu chyb. Já osobně vidím problém jen ve spojení s hodinkami s WearOS, nic jiného (Xiaomi 13 Pro).

To byl Sarkasmus Tommy? Jen abych si to nevyložil nesprávně.

Pro ty kteří ještě váhají nad definicí Sarkasmu, kde jsem nedávno patřil i já

Sarkasmus (řec. doslova „řezání do masa“) označuje kousavou, zraňující řeč, obvykle vyjadřující i jisté pohrdání . Na rozdíl od ironie, která se dovolává porozumění, chce být pochopena, sarkasmus spíše komunikaci přerušuje a odmítá. Zdroj Sarkasmus – Wikipedie

Byl to tedy Sarkasmus? Pokud ano proč? Co je na článku tak zásadně špatného, že si zaslouží pohrdání?

Omg, ne, nebyl to sarkasmus… :man_facepalming:
Poslední dobou mi články přijdou příjemně informativní.

:face_with_peeking_eye: Aj, tak to je ta příjemnější zpráva a jsem moc rád že jsem se spletl. Asi už lehký deformace od Facebook algoritmů, kde je možné očekávat většinou jen ty negativní emoce. :crazy_face:

:top: Na obsahu v redakci dost intenzivně pracujeme. A to i na základě feedbacku od váš čtenářů. Je super, že je to už vidět i na venek. Díky

No ženě se taky stalo, hlavně ten samovolný restart je dost otravný. Nezůstane to viset v bootu ale neustále dokola restarty, samozřejmě se zvukovým projevem.
Bohužel přišla o data a musel jsem to způsobit já. Na to že na tom tel. Visí a používá pro práci, tak záloha nic samozřejmě.

Dobrý den
Mam ten samý telefon uvedený v článku a mě telefon funguje normálně po aktualizaci

No takhle, pokud mluvíme o stejné chybě která se stala mě tak jsem se dostal do fastbootu a potom z něj vystoupil což pomohlo.

Jinak jsem dlouho držel tlačítko na vypnutí telefonu a taky mu to pomohlo, ale jestli je to to samé si nejsem jistý.

vyskakuje na mě aktualizace zmíněná v článku.nechci to potvrdit z obavy problémů.mate nějakou radu? jsem laik.dekuji

Kolik těch updatů jsi prosím tě na tom skoro novém telefonu už udělal? Problém nastává většinou po 2-3 letech, kdy se dostává do updatů dost chyb…

Nicméně ony ty updaty samotného Androidu od Google jsou dost žalostné častokrát.

V čem jsou podle tebe prosím žalostné a na základě čeho tak hodnotíš?

Mne sa toto presne stalo dnes ráno, aktuálne aktualizácie, vždy bolo všetko v poriadku, tak som dala aktualizovať a následne reštart. Odvtedy telefón nepoužiteľný, ak sa na pár sekúnd dostanem do neho, zavibruje, tmavá obrazovka a nápis XiaomiHyperOS. Chvíľu nič, zobrazí sa mi uzamknutá obrazovka, odomknem, než stihnem kamkoľvek kliknúť, zavibruje, tma a zas ten nápis. Potom sa to strieda s nápisom FASTBOOT. Zálohy si robievam, ale nie až tak často. Čiže mám skúsiť dať telefón do továrenského nastavenia podľa článku alebo ísť do servisu? Či kontaktovať Xiaomi - technické oddelenie? Ak áno, môžete ma nejako usmerniť, ako ich kontaktovať?

Pokud máš zálohu, nebo jsi ochotna data obětovat, šel bych tou cestou, jak radí v článku. Je to rychlejší a jistější cesta.

Tak som to riskla a dala tvrdý reštart. Práve si spojazdnujem celý telefón nanovo. Nakopať tých geniálnych vývojarov.

1 Líbí se

Taky se mi to stalo tvrdý reset a vse na novo o vse jsem přišla. Jsem pekna naštvaná

Tak na základě toho, že ty aktualizace dělám a bohužel u Xiaomi je každá další aktualizace od základní tovární při vstupu na trh něčím do**** a je to celkem škoda. Těch Xiaomi telefonů máme doma spoustu ať už jde o základní modely, nebo NotePro-čka. Tak trochu už začínám mít podezření, že Xiaomi chce po letech dohnat uživatele k nákupu nových telefonů pod záminkou nefunkčnosti těch starých. Zajímavé, že když hodim telefon do továrního stavu, tak problémy nejsou, ale opětovnými upgrady zase začnou… samozřejmě s tím jde ruku v ruce neustálé aktualizování aplikací v Google prostředí, prostě to všechno dohromady dělá zbytečný bordel, telefon se seká, aplikace padají nebo nejedou tak jak by měly, každou chvíli je nutný restart… A to opravdu pravidelně na několika modelech napříč řadami již několik let. To se na bratrově iPhone který ho od vybalení už 5 let nemusel restartovat opravdu neděje. Každopádně mě iPhone nevyhovuje, takže zůstávám u androidu, jen přemýšlím zda nepřijít zpět k Samsungu, i když bývá podstatně dražší.