Originál článek publikovaný na: Máte telefon od Xiaomi? Pak určitě nestahujte nový update!
Xiaomi musí řešit nepříjemný problém spojený s poslední aktualizací systémové appky Firma update omylem poslala do telefonů s MIUI, určen byl však jen pro HyperOS Pokud se aktualizace nainstaluje, dojde k nenávratné ztrátě všech dat Pokud máte telefon od Xiaomi, Redmi nebo POCO, měli byste zpozornět. Uživatele totiž trápí poměrně zásadní problém tkvějící v nové…
Poslední dobou jeden článek lepší než druhý, děkuji) jaký rozdíl oproti Lidl-ads atd. Xiaomi má obecně s updaty problém, lidé hlásí spoustu chyb. Já osobně vidím problém jen ve spojení s hodinkami s WearOS, nic jiného (Xiaomi 13 Pro).
To byl Sarkasmus Tommy? Jen abych si to nevyložil nesprávně.
Pro ty kteří ještě váhají nad definicí Sarkasmu, kde jsem nedávno patřil i já
Sarkasmus (řec. doslova „řezání do masa“) označuje kousavou, zraňující řeč, obvykle vyjadřující i jisté pohrdání . Na rozdíl od ironie, která se dovolává porozumění, chce být pochopena, sarkasmus spíše komunikaci přerušuje a odmítá. Zdroj Sarkasmus – Wikipedie
Byl to tedy Sarkasmus? Pokud ano proč? Co je na článku tak zásadně špatného, že si zaslouží pohrdání?
Omg, ne, nebyl to sarkasmus…
Poslední dobou mi články přijdou příjemně informativní.
Aj, tak to je ta příjemnější zpráva a jsem moc rád že jsem se spletl. Asi už lehký deformace od Facebook algoritmů, kde je možné očekávat většinou jen ty negativní emoce.
Na obsahu v redakci dost intenzivně pracujeme. A to i na základě feedbacku od váš čtenářů. Je super, že je to už vidět i na venek. Díky
No ženě se taky stalo, hlavně ten samovolný restart je dost otravný. Nezůstane to viset v bootu ale neustále dokola restarty, samozřejmě se zvukovým projevem.
Bohužel přišla o data a musel jsem to způsobit já. Na to že na tom tel. Visí a používá pro práci, tak záloha nic samozřejmě.
Dobrý den
Mam ten samý telefon uvedený v článku a mě telefon funguje normálně po aktualizaci
No takhle, pokud mluvíme o stejné chybě která se stala mě tak jsem se dostal do fastbootu a potom z něj vystoupil což pomohlo.
Jinak jsem dlouho držel tlačítko na vypnutí telefonu a taky mu to pomohlo, ale jestli je to to samé si nejsem jistý.
vyskakuje na mě aktualizace zmíněná v článku.nechci to potvrdit z obavy problémů.mate nějakou radu? jsem laik.dekuji
Kolik těch updatů jsi prosím tě na tom skoro novém telefonu už udělal? Problém nastává většinou po 2-3 letech, kdy se dostává do updatů dost chyb…
Nicméně ony ty updaty samotného Androidu od Google jsou dost žalostné častokrát.
V čem jsou podle tebe prosím žalostné a na základě čeho tak hodnotíš?
Mne sa toto presne stalo dnes ráno, aktuálne aktualizácie, vždy bolo všetko v poriadku, tak som dala aktualizovať a následne reštart. Odvtedy telefón nepoužiteľný, ak sa na pár sekúnd dostanem do neho, zavibruje, tmavá obrazovka a nápis XiaomiHyperOS. Chvíľu nič, zobrazí sa mi uzamknutá obrazovka, odomknem, než stihnem kamkoľvek kliknúť, zavibruje, tma a zas ten nápis. Potom sa to strieda s nápisom FASTBOOT. Zálohy si robievam, ale nie až tak často. Čiže mám skúsiť dať telefón do továrenského nastavenia podľa článku alebo ísť do servisu? Či kontaktovať Xiaomi - technické oddelenie? Ak áno, môžete ma nejako usmerniť, ako ich kontaktovať?
Pokud máš zálohu, nebo jsi ochotna data obětovat, šel bych tou cestou, jak radí v článku. Je to rychlejší a jistější cesta.
Tak som to riskla a dala tvrdý reštart. Práve si spojazdnujem celý telefón nanovo. Nakopať tých geniálnych vývojarov.
Taky se mi to stalo tvrdý reset a vse na novo o vse jsem přišla. Jsem pekna naštvaná
Tak na základě toho, že ty aktualizace dělám a bohužel u Xiaomi je každá další aktualizace od základní tovární při vstupu na trh něčím do**** a je to celkem škoda. Těch Xiaomi telefonů máme doma spoustu ať už jde o základní modely, nebo NotePro-čka. Tak trochu už začínám mít podezření, že Xiaomi chce po letech dohnat uživatele k nákupu nových telefonů pod záminkou nefunkčnosti těch starých. Zajímavé, že když hodim telefon do továrního stavu, tak problémy nejsou, ale opětovnými upgrady zase začnou… samozřejmě s tím jde ruku v ruce neustálé aktualizování aplikací v Google prostředí, prostě to všechno dohromady dělá zbytečný bordel, telefon se seká, aplikace padají nebo nejedou tak jak by měly, každou chvíli je nutný restart… A to opravdu pravidelně na několika modelech napříč řadami již několik let. To se na bratrově iPhone který ho od vybalení už 5 let nemusel restartovat opravdu neděje. Každopádně mě iPhone nevyhovuje, takže zůstávám u androidu, jen přemýšlím zda nepřijít zpět k Samsungu, i když bývá podstatně dražší.