Je bezpečné použít nabíječku s jiným výkonem, než jaká (ne)byla v balení?

Originál článek publikovaný na: Je bezpečné použít nabíječku s jiným výkonem, než jaká (ne)byla v balení?

Dnešní telefony jsou vesměs vybaveny konektorem USB-C Nabíječky často nejsou součástí balení a zákazník neví, jakou koupit Nabíjení telefonu nabíječkou s vyšším výkonem, než telefon požaduje, je bezpečné Přestože je situace s nabíječkami mnohem lepší než za časů tlačítkových telefonů, které měly každý jinou nabíječku a jiný konektor, pořád je několik věcí, které mohou uživatele…

Tím, že nabíjím nejčastěji přes noc, tak 2,5 wattová nabíječka je pro mě naprosto ideální. Za dobrou funkci považuji, že mě mobil sám upozorní, pokud připojím nekvalitní kabel nebo nekvalitní nabíječku. Jakým způsobem to detekuje, netuším. Jinak z ekologických důvodů mě mrzí, že se mi za ty roky doma nastřádalo na deset nabíječek s pevně připojeným kabelem micro USB. Takže elektroodpadu je opravdu spousta. Dobře, že už se opouští od nabíječek v každém balení.

A jak je to s bezdrátovou nabíječkou, taky tam hrozí poškození přístroje?

Dobrý dotaz. V případě bezdrátového nabíjení probíhá také oboustranná komunikace a platí to samé, co v případě kabelu. Obě zařízení se domluví.
Stále je třeba pamatovat, že se bavíme o správně vyrobených nabíječkách a ne nějakých levných pochybných výrobcích.

1 Like

Mame tu o tom clanok

1 Like