Originál článek publikovaný na: Malá, ale výkonná! Xiaomi chystá kompaktní 120W nabíječku
Smartphony neustále přichází s rychlejším a rychlejším nabíjením Hodnoty přesahující 100W hranici se stávají normálními i pro střední třídu Xiaomi chystá malou nabíječku s pořádně vysokým výkonem dobíjení Baterie chytrých telefonů lze postupně dobíjet vyšším a vyšším výkonem. Již dávno přitom neplatí, že 100W či rychlejší nabíjení přísluší pouze těm nejdražším vlajkovým telefonům – podívejte…
Nabíjím přes noc. Takže je pro mě žádoucí co nejslabší nabíječka. Ideálně o výkonu 2,5 W. Bohužel se taková nabíječka špatně shání.
@Jiri_Novotny stačí správně nastavit telefon. To číslo na nabíječce je maximum, stejně jako značka maximální rychlost. Můžete nabíjet pomaleji. Třeba moje 90W nabíječka, která byla u Xiaomi 14 Ultra, po připojení nabíjí sice rychle, ale ne plnou rychlostí. Pokud chci využít maximální výkon, musím to v telefonu povolit. Zatím jsem to zkusil jednou, jen kvůli testu a byl to hukot
Naopak příliš stará nabíječka může škodit, pokud nepodporuje moderní protokoly a telefon se s ní nedokáže dynamicky domlouvat.
Žádný z mých telefonů nemá funkci, kde by byla možnost si vybrat rychlost nabíjení. Takže když připojím silnější nabíječku, nabije se mi telefon během hodiny. A to na noc nepotřebuju. Umožňuje pomalejší nabíjení nějaká aplikace třetí strany?
U Samsungu jsem si mohl vybrat mezi 3 rychlostmi. U Xiaomi mně to nabízí, zdá se, rychlé a zvýšená rychlost. Jak jsem psal, není to úplně to, co chceš, ale nejede to hned naplno.
Vzhledem k tomu, že Xiaomi se cítí na cca 100 W, bych vzal nějakou nabíječku od Samsungu s 15/25 W a budeš v klidu.
Nabíjím také většinou přes noc. Mám starou, slabou nabíječku, ale dá se to pořešit i nabíjecím káblem. V kablech jsou také velké rozdíly v rychlostech nabíjení. Na měření rychlosti nabíjení používám jednoduchou aplikaci “ampere”