Bezdrotové nabíjanie samo o sebe neničí batérie smartfónov, ale časté používanie môže viesť k ich prehrievaniu, čo môže z dlhodobého hľadiska znížiť ich kapacitu. Je dôležité používať kvalitné nabíjačky a udržiavať optimálne podmienky pre nabíjanie
To se dostáváme ke komplexnějším věcem. Tento článek je o tom, že nepřeletí jiskra a telefon neskončí v plamenech
Ohledně nabíjení tím či oním, do 80 nebo kolika procent, já to vidím tak, že baterie je spotřební věc a nechci se stát jejím otrokem. Jak píšeš, nejvíc škodí extrémy, tzn. moc malá nebo moc velká teplota, přílišné vybíjení a teoreticky přebíjení, ale k tomu by nemělo dojít. Pak je fakt otázka, jestli vadí víc nabíjení přes noc malinkým proudem, kdy je ale telefon neustále trochu zahříván nebo teba 25W.¨
Mimochodem zrovna v tom odkazovaném článku je Qi nabíječka Xiaomi 80W, kterou jsem dostal k telefonu a včera si koupil druhou. 80W nedává dlouhodobě ani náhodou, ale telefon z ní není nijak přehřátý, protože má hezky udělané chlazení.
Mas pravdu. A tie telefony dnes a aj baterie maju svoje cipy a zabezpecenie a sonzory a podobne ze si to nabijanie aj dratove aj bezdratove riadia same.
A moc dolezita vec ze uplne suhlasim s tym ze bateria je iba bateria a telefon ma sluzit mne a nie ja sa riadit podla telefonu
Proste ked to potrebujem dam telefon nabijat a neriesim