Jak zjistit, že funguje ovladač (nejen) od TV? Stačí vám mobilní telefon s fotoaparátem

Dvě hodiny jsem sháněl někoho s iPhonem a starým ovladačem, aby to zkusil… :slight_smile:

Není to nic moc, má tu diodu zakrytou černým sklem, nic lepšího nesehnal. Foceno na iPhone 15 Pro Max.

Takhle: IR filtr je na každém digitálu. Nikon myslím dělal nějakou speciální verzi D810A pro astrofotografii, která měla upravený IR filtr a lidi ho na speciální typy focení oddělávali, ale to jsou už poměrně extrémní věci. UV filtr měl smysl hodně dřív, když jsi fotil v horách, kde je větší poměr UV záření a film s tím nepočítal. Dnes u digitálů se používá spíš jako ochranný filtr. Navíc pokud máš na foťáku opravdové sklo, tak to také funguje jako UV filtr.

Libor výtku dostal a omlouvám se, to bylo ode mě přes čáru. Snad mě trochu omlouvá, že tvůj komentář nebyl také úplně bez výhrad, ale měl bych to ustát. V každém případě díky za reakci, sice mně chvíli trvalo ji strávit, ale něco jsem si z toho odnesl. O podobné články se zdá, že zájem je, ale do budoucna je označím, aby bylo jasné, že nejsou pro pokročilé uživatele. Hezký den :slight_smile:

2 Líbí se