Originál článek publikovaný na: Jak ušetřit v Brně při cestování MHD? Chytrý telefon pomůže | Svět Androida
Cestování po Brně není nijak složité, stačí se zorientovat Brno má výbornou síť MHD a velký výběr možností nákupu jízdenek Pro optimální nákup jízdenek je třeba znát několik triků Brno je druhé největší město České republiky a má docela slušnou síť MHD. Vyznat se v tarifech nemusí být pro člověka, který přijede z malého města,…
No a když nemáte kartu a nebo pipni a jed na perónu před vama za mrazu stojí 3 lidi a přijíždí vlak zaplatíte 50 Kč a později 100 Kč k jizdence do vedlejší zastávky co stojí normálně 20 Kč.
Plus senioři co jezdí 2x ročně na kontrolu k doktorovi jsou taky cestující !
Když nemáte kartu a nebo Pipni a jeď, tak si přece za hotovost koupíte papírovou jízdenku v automatu a to předem. Pokud nemáte čas na nákup předem (což je pouhá jedna minuta času navíc), tak logicky máte smůlu. A tak by to mělo být.
když jdete na vlak tak si mimo asi 5 stanic v obvodu Jihomoravského kraje jízdenku nekoupíte (většinou od nového roku zrušena )a automat na peníze tam není snad nikde mimo Brna hlavní
Ale to řešíte vlaky v kraji. Tématem je MHD v Brně. Dopravní podnik v Brně se vlakama nezabývá.
Stupidní je, když používáte Poseidon a omylem vám to přečte kartu v kapse. V nacpaném spojí, když stojíte u dveří no problem.
Dobrý den, v Poseidonu je minimální částka k dobití kreditu 20 Kč, tedy výše jízdného pro jednu cestu. Jen je třeba si tu nabídku dobití kreditu přečíst celou a zvolit “jiná” . Běžně využívám na dobití kreditu částky do 100 Kč…
Nemáte příliš bujnou fantazii? Aby se něco podobného stalo, tak byste se musel s terminálem asi pářit
Stalo se mi to dvakrát, jednou dokonce nebylo ani narvané. Nedávno jsem viděl, jak to týpkovi opakovaně psalo příliš rychlý pohyb. Se ochomítal batohem. Jste asi applista. Ještě nedávno šlo zaplatit zamklým androidem. Aspoň mojim to šlo. Měl jsem ho v kapse bundy a omylem jsem stoupl blízko terminálu. Jak jsem vysoký a terminal byl nízko, přímo na úrovni kapsy.
No nevím, když to říkáte tak se to asi stát výjimečně může. Já to zkoušel jednou a musel jsem mít kartu (telefon) docela dlouho přiložený a nepohnout s ním. Ale MHD jezdím málo, a když už, tak používám poseidon. Pro mě jako duchnu😀 se mi jeví jako nejvýhodnější.
To je na tom to nejvtipnější, že normálně to jde ztěžka a pak se stane toto. Používám Poseidon též. Má to nesčetně výhod. Zvláště, když třeba jedu jen na otočku, kopím delší lístek a nečekám, co mi napočítá terminál.
No jo, máš pravdu… ono to na mém displeji bylo tak hezky useknuté, že mě nenapadlo scrollovat dolů. Opravím, díky!