Jak přepnout Google Gemini do češtiny a jak se vypořádat s problémy?

Originál článek publikovaný na: Jak přepnout Google Gemini do češtiny a jak se vypořádat s problémy?

Mobilní aplikace Google Gemini nyní plně funguje v českém jazyce Přepnout ji do češtiny není těžké, ale můžete u toho narazit na komplikace Poradíme, jak se s nimi vypořádat, abyste mohli s AI pohodlně konverzovat Google Gemini nyní plně funguje v českém jazyce, kromě textové komunikace a hlasového výstupu konečně ovládá i hlasový vstup. Umělé…

1 Like

U SGS23+ jsem nezaznamenal žádný problém.

2 Likes

Čeština funguje, ale pořád mi tam chybí funkcionalita Google Now či jak se to jmenovalo. Přečíst SMS, zavolat někomu, zapnout něco v nastavení mobilu. Vím, že to umí Assistant, ale ne v češtině. Snad se to Gemini naučí…

8 Likes

V titulku, který zmiňuje češtinu, je pravopisná chyba schválně?

1 Like

Hezké, že jde přepnout Google Gemini do češtiny. Jak přepnu Světandroida do češtiny? Pádové otázky S kým / s čím - 7.pád :frowning:

Člověku se občas nechte věřit, co to proboha napsal… :smiley: Díky za upozornění

1 Like

Však tam na tom obrázku v bodě 1. nemáte Gemini, ale Google asistent. Gemini jde normálně přepnout do češtiny. Na rozdíl od Google asistenta, který je už dávno pasé.

1 Like

Který screenshot myslíš? Dáš pls. odkaz.

Zdravíčko, já jsem na problém narazil. Mám Samsung S24 Ultra a když prepnu Gemini do češtiny tak telefon přestane reagovat na příkaz ,Hej Google". Nějaké rady co s tím? Díky!:))

1 Like

Byly doby, kdy jsem mohl dát česky povel k vytočení hovoru, zapsal poznámku, přidal událost v kalendáři a malé částky jsem zaplatil přiložením mobilu s rozsvíceným displejem. Můj mobil je mnohem méně použitelný, než před 3 lety. Tak moc děkuji, Google :+1:

1 Like

Je to tak, jsem na tom u mé S24Ultra stejně. Čeština ok, ale přestal fungovat příkaz Hey Google. Jen v pravém horním rohu displeje problikne ikona mikrofonu, ale aplikace se nespustí. Nějaké rady?

1 Like

Tohle není Gemini ale Google asistent. Proto tam není čeština k dispozici…

Ahoj, jenže k tomuhle de dostaneš přes tu aplikaci Gemini. Přes nastavení - jazyky tě to může hodit semka. Proto musíš aplikaci přeinstalovat, aby ti to ukazovalo správnou nabídku :))

Podle vaších postřehl to vypadá, že se tak děje jen na zařízeních Samsung. Je tady někdo komu s telefony Samsung funguje?

Aha, už rozumím, no v zásadě máš pravdu. Ale je to jak píše kolega @kurfy. Popkud Google Asistenta nahradíš Gemini, můžeš se dostat do stavu, kdy sice máš Gemini, ale ukazuje ti to tuto obrazovku. Důležité je, že už víme jak se to dá řešit. :wink:

POCO F 5, píše že není ve vaší zemi podporován

Díky za feedback, dělá to ve více případech a nebude to nejspíše záležet na značkách telefonů. Ale v článku je návod, jak to vyřešit Jak přepnout Google Gemini do češtiny a jak se vypořádat s problémy?

Ano, tak to je.
V nastavení si vybereš, s čím chceš pracovat.
Gemini ? Asis. Google ?

Ahoj, za mě tohle není problém, ale čistě jen nevýhoda té češtiny. Když jsem Gemini přepínal do češtiny předevčírem, byl jsem na to aplikaci upozorněn

2 Likes