Google Gemini nyní plně funguje v češtině! Rozumí i mluvenému slovu

Originál článek publikovaný na: Google Gemini nyní plně funguje v češtině! Rozumí i mluvenému slovu

Umělá inteligence Google Gemini je k dispozici i jako mobilní aplikace Kromě textové komunikace ovládá i tu hlasovou, nově dokonce v češtině Dosud si poradila pouze s výstupem, nyní rozumí i vstupu Z umělé inteligence Google Bard se stalo Gemini. Současně se změnou názvu vznikla i mobilní aplikace, která nejenže umožňuje textovou komunikaci s chatbotem,…

Na Pixel 7 nejde nainstalovat, prý není v naší zemi položka dostupná.

1 Like

Musis instalovat zatial z tejto stranky

https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/google-gemini/

Mimochodom funguje aj v Slovencine. Myslim si ze by to tiez stalo za zmienku :man_shrugging: neviem preco na toto vy ako Svetandroida serete. A ano pardon za vyraz ale inak sa to napisat nedalo

Je to svetandroida.CZ, ne .SK Ale nesereme. Fakt ne, ale prostě neumíme slovensky. Rozumím, jsem ročník 1976, ale nemluvím. Nemám na mobilu slovenčinu, takže nemám jak zjistit, že se tam něco (ne)chová jinak. Pokud nám pošleš tipy, strašně rádi něco napíšeme, ale: bude se to číst? Nedostaneme čočku, proč píšeme o Slovensku?

2 Likes

Jako fajn, ale mě nic nemotivuje k tomu, mít na mobilu Gemini, když v češtině nefunguje Google Assistant. Já si nepotřebuju povídat s mobilem, já potřebuju, abych mohl hlasem nastavit budík.

4 Likes

Tak to je blbý, mimo ofic. cestu nic neinstaluju, takže čekat. Díky za odpověď.

Ok. Chapem. Tak sa tu budeme hrat iba na CZ komunitu

Hrát si jen na CZ komunitu určitě nechceme. Info o slovenštině jsem doplnil, jak jsem ti už psal na FB :)) Díky za něj

2 Likes

Ja neviem preco ale mne to ide normalne z Google Play nainstalovat. Asi mas pravdu a asi treba chvilu pockat kym to bude oficialne aj u teba

Ja viem ze si mi pisal videl som to a diky ti za to

Ono by to totiž jít mělo, nevím proč to Googlu dělá takovou neplechu. Mně zase u Gemini pravděpodobně kolidují účty (o jednom Google ví, že je 18-) a nechce mě vůbec pustit. Zkusím to doma na jiném telefonu, kde se přihlásím jen hlavním, o kterém si Google naštěstí myslí, že je 18 plus :DD

Je mozne ze to je uctom. Lebo ja to mam na viacerych telefonoch a problem som nemal. Normalne instalovane z Google Play a na telefonoch Pixel8, S23, Oneplus11 a Nothing2

Neumime Slovensky? To ako myslis vazne? Co mas 10 rokov ze neumime Slovensky?

Tady jsem k tomu psal návod jak to vyřešit. Chcete Google Asistenta v češtině? Neumí všechno, ale funguje. Poradíme, jak na to! - #13 od MisakP

jojo, právě o tom mluvím. Já aplikaci stáhnu, ale nepustím ji dál, pravděpodobně kvůli tomu jednomu účtu, co sice nikde není nastaven jako primární, ale teoreticky může vadit. Až budu za pár hodin u dalšího telefonu, tak to zkusím a dám update :))

Můžu prozradit, že stejně ještě vyjde článek věnovaný začátečníkům, který poradí s nastavením češtiny a vyřešením problémů, které se s tím mohou objevovat. A pak pravděpodobně budu psát ještě jeden, jenž bude samostatně věnován problémům, protože jich je tolik, že by se z toho jeden zbláznil…

2 Likes

Dobre. Na clanok sa tesim aj ked neviem ci bude uplne pre mna :grinning: ale aj tak si ho precitam :slightly_smiling_face:

1 Like

@gti142 @kurfy skuste sa pozret ci mate najnovsiu aktualizaciu Google Play

Ak ano skuste si restartovat telefon a v google play obchode aktualizovat verziu

Zase restart telefonu a malo by to ist si myslim.

Je to moja domnemka. Neni to ziadny navod alebo take nieco. Jedine toto ma napadlo preco ta vam nejde a inym to ide

Jak tak koukám, tak si Gemini naše kurzy češtiny vzal k srdci :joy: A že jich bylo :rofl: Po každém cvičení nás ujištoval , že je na tom se srozumitelností českého jazyka čím dál líp :laughing: Naše píle se vyplatila … :yum: