Originál článek publikovaný na: Stahujte! Google Gemini je v Play v Česku! | Svět Androida
Google vydal generativní AI Bard, kterou později přejmenoval na Gemini Google Gemini může na mobilu fungovat jako asistent, ale dlouho nebyl dostupný v ČR Google uvolnil Gemini v Obchodě Play pro ČR 30. 5. 2024 Google uvolnil do Obchodu Play aplikaci Gemini. Není už nutné ji stahovat pokoutně a instalovat APK. Google oficiálně zpřístupnil aplikaci…
Je skvělé, že konečné nebudu muset instalovat jen APK z jiných zdrojů. Ale co ta čeština? Proč neumí i český hlas na vstupu? Někdy tomu Google vážně nerozumím.
Ani nemluv. Přitom kdy už tu byl krásně funkční Google Now?
No minimálně v tomto strčí OpenAI se svým ChatGPT 4o, do kapsy.
Aktualizace: V článku jsem opravil chybné datum 30. 6. na správné 30. 5.
Gemini je od Googlu.
Google má Google překladač.
Gemini používá Google.
Gemini neumí překládat do češtiny a opačně.
Kde je v této absurditě problém? :-))
Bohužel mezi klávesnici a židlí, ale u tebe Jirko. Sorry, vím že to není zrovna empatický přístup, ale ty tvoje časté reakce ve stylu, nepřečetl jsem článek, ale musím se k tomu vyjádřit, jsou už dost únavné.
Nechceš redakci projevit trochu více úcty a články alespoň číst, než k nim začneš dávat své vhledy?
Pokud by jsi totiž článek četl, věděl by jsi:
- Gemini umí perfektně česky, ale převážně v textové podobě
- nejde u něj ale v aplikaci nastavit jako nativní jazyk čeština
- a proto neumí ani komunikovat hlasem v českém jazyce tam a zpět
Čti ty články prosím
Kdybyste uměl číst mezi řádky, tak Vám dojde, že se logicky ptám na tohle: Proč čeština nejde nastavit jako nativní jazyk, když její zavedení do systému už dávno nemůže být takový problém?
Chtěl jsem zkusit ale bohužel je nekompatibilní zařízení tak si počkám ještě nějaký rok
Škoda, že mi nefungují hlasem ovládané rutiny, vypadá že ještě není podpora. Musím stejně přepnout na starého asistenta
To mám zapnuté a při vyslovení hlasového příkazu to hodilo jen nějakou hlášku.
Hmm máš pravdu, nefunguje to dobře. Škoda
Moje zkušenost ještě s Bardem neni dobrá. Psal jsem nějaké scripty v GoogleSheet. Chat GTP to celkem zvládal, ale myslel jsem si, že Bard od Google na to bude lepší. Nebyl, generovala řádově horší kód, často s neexistujícími příkazy.
Je to sprostarna něco pro nás uvolnit oficiálně a nepodporuje český jazyk dělají si z nás srandu nebo co??
Gemini umí hlasové ovládání v češtině…ale pouze přes Gboard
A ještě je potřeba aplikaci Google takže opět apka která si bez jiné apky ani neprdne