Já byl také upozorněn.
Nejdříve sem netušil, ale potom to bylo jasné. Buď Gemini a nebo Asák Google.
Normálně jsem požádá ať mluví česky a bylo.
Čeština v Gemini mi funguje, ale nepodařilo se mi Gemini rozhodit s Googlem asistentem, kterého potřebuju na ovládání chytré domácnosti hlasovými příkazy, sice v ENG, ale docela jsem si na pár povelů zvykl a používám několik let. Bohužel jsem musel přepnout zpět na Google Asistenta, který je sice v ENG ale zvykl jsem si na něj. Nevím jak nakombinovat…s češtinou v Gemini. Psal jsem na podporu Google a v podstatě mi potvrdili že to nejde. Jestli máte někdo radu tak uvítám. Díky za pomoc
Bohužel se zdá, že to aktuálně opravdu nejde a to hlavně díky absenci probouzecí fráze “Hej Google.”
Pokud najedu v chromu na www stránky gemini a na té stránce dám nahoře 3 tečky poté přidat na plochu tak se mě to zeptá zda chci přidat stránku na plochu nebo nainstalovat aplikaci gemini. Dam instalovat a žádný problém že v této zemi je nedostupná není. Pokud chci přes odkaz na google play napíše to že není dostupná v česku. Takže to oficiálně jde a nemusí se přes APKmirror. Mám android 14 Samsung GS23Ultra. Podle mě to umí jen telefony s android 14 protože předtím jsem tuto možnost instalace aplikace u přidání odkazu na plochu neměl
A super. Nevěděl jsem že to jde i tímto způsobem. Díky
Ahoj, tímto si však v podstatě jen stáhneš aplikaci webového rozhraní Gemini, které ti furt běží v rámci Chromu. Nejde tedy přímo o tu aplikaci, kterou my chceme
Nejdříve zkus poté piš. To co píšeš není pravda
Instalace probíhá klasicky přes google play. Jde přímo o tu aplikaci.
Jo jo vyzkoušej jde to. Nahrál bych video pro “nevěřící Tomáše” ale to sem nejde nahrát.
Ahoj, samozřejmě jsem si to zkusil, nemám tendenci psát věci, aniž bych je měl čímkoliv podložené, to se neboj :))
V průběhu instalace se sice ozvalo oznámení z Google Play, ale na situaci to nic nemění
V tom případě nechápu tvůj komentář, že je to jen webové rozhraní když sis to vyzkoušel. Vyzkoušel sis to až když jsem na to poukázal. Evidentně máš mobil vo to neumí protože mě se nainstalovala aplikace a i se aplikace spouští, žádné webové rozhraní.
Zkus příště místo dávání 3 reakci postů pod sebe, editovat ten první. Komunita pak bude přehlednějším. Díky.
Netuším, jak to bylo dříve, ale nyní už možná není třeba instalovat Gemini z neofiko zdroje. Také se mi tato aplikace v Google Play zobrazovala jako nedostupná, ale poté, co jsem včera aktualizovala aplikaci Služby Play, bylo už možné instalovat i Gemini přímo z obchodu Play.
Pomohl mi restart telefonu. I pak ale příkaz OK Google funguje jen sporadicky. A reaguje na OK Google, ne na Hey Google. Alespoň u mého telefonu. Příkaz se zřejmě odvíjí od verze dříve používaného Google asistenta.