Google radí, jak prodloužit výdrž baterie. Nepřináší nic převratného

Originál článek publikovaný na: Jak na lepší výdrž baterie u Androidu? Máme 8 tipů přímo od Googlu

Výdrž baterie je jednou z největších bolestí dnešních chytrých telefonů Existují postupy, jak výdrž zvýšit, ale daní za to bývá snížený komfort Pro pobyt venku a v místnostech platí jiná doporučení Neznám nikoho, koho by nepotěšila o něco delší vydrž baterie. A kde se informovat o možnostech prodloužení výdrže, když je u autora operačního systému?…

Přepnutí telefonu na 2G nebo 3G také šetří baterii svůj telefon mám na 2G a vydrží o jeden den déle takže jsem na 4 dnech někdy i 5, služební ten má 3G a také vydrž stoupla o den

Zajímavé, já měl za to, že 3G už pár let nefunguje… A i kdyby 2G/3G spadá pod “na to nemusím mít chytrý telefon”

Úspory energie lze také dosáhnout pomocí aplikace Macro Droid nebo pomocí aplikace Routines (Samsung). Vytvořená vlastní makra pomocí Macro Droidu + vlastní rutiny Samsung lze do určité míry kombinovat.
Používám například pro:

• automaticky časově řízenou synchronizaci dat (začátek sync. a její interval),
  • automatické vypnutí funkce Bluetooth v případě, že žádné nositelné zařízení není momentálně připojeno,
  • atd, atd.
    Podobných možností je poměrně dost a ještě ke všemu je to zábavné.
    Záleží na tom, kdo co preferuje.

Hlavně že mám plný signál 4G ho rozhodně nemá hlavně že o2 má plnou hubu keců že je nejlepší síť :joy:

A co se tak vrátit na strom a po nějákém tom čase do luxusní jeskyně.
To by vyhovovalo ?

1 Líbí se

Kdyby jste koukal tak nahoře v právo je síla signálu tak tam vidíte tu obrovskou kvalitu :joy:

Jo, dá se s tím hrát, akorát jak poznáš, že máš bluetooth znovu zapnout? Já teda používám chytré hodinky, takže pro mě to není, ale jaké bluetooth příslušenství takto odpojuješ a připojuješ?
Ohledně synchronizace jasně, to jsem i nakousnul v článku. Tak je na houby to, že člověk většinou potřebuje vědět o událostech co nejdřív právě v pracovní době. Pokud děláš jako já v kanclu, je to jedno, pokud třeba lítáš po stavbě, moc si nepomůžeš.

Jenže 4G a více (3G již neexistuje) dělá s chytrého telefonu chytrý. Komu stačí 2G, tak má lepší, když přejde na telefon tlačítkový.

Byť jsou ty rady známé a stále dokola omílané, tak většina uživatelů je nedodržuje, neboť to prostě neřeší. Situaci jim pak zachraňuje skutečnost, že jsou po většinu dne poblíž elektrické zásuvky.

Tak pokud to myslíte ve smyslu že mi nejde internet tak funguje ale jestli data zapnu jednou za týden tak je to moc jinak z 99,9 % jsem na WiFi

A není pak teda lepší rada data vypínat než doporučovat 2G místo 4G? Vypnutí dat je jedno kliknutí v horním panelu.

V případě, že se mi nositelné zařízení (hodinky, sluchátka) od telefonu odpojí (důvod nerozhoduje), tak to mám řešené hlasovým výstupem telefonu - čtený text.
V případě že stále nereaguji, tak po vypršení nastaveného času (v makru) dojde k automatickému vypnutí funkce Bluetooth telefonu.

Já to psal že to ušetří baterii, mě osobně to vyhovuje jak si to udělají ostatní je každého věc