Další muž naletěl podvodníkům. Poslal jim skoro milion, který si půjčil

Originál článek publikovaný na: Čech naletěl podvodníkům. Poslal jim skoro milion, který si půjčil

Další důvěřivec naletěl na internetový podvod Nechal se zlákat na výnosné investice Peníze si ale půjčil, místo zisku bude splácet Asi 50letý muž z brněnska se rozhodl investovat. Na konci listopadu 2024 jeho pozornost inzerát nabízející investice do akcií, zlata a ropy. Po přihlášení do programu jej obratem kontaktoval zástupce firmy. Následně se telefonicky dohodli…

Mně na těchto případech fascinuje, že nejde o udělání jediné chyby typu nějakého kliknutí, ale o sérii desítek chyb, které poškozený musel v průběhu několika týdnů provádět aktivně.

Svým způsobem je to jedna chyba: špatně zvolil, komu bude věřit. Na druhou stranu se našli i tací, kteří si půjčili na tu “daň”…
Před tímhle se nedá bránit - myslím jako antivir apod. Smutné je, že se ty reklamy zobrazují na facebooku i googlu a nikdo s tím nic nedělá, protože peníze

Chápu. Ale pořád je to na úrovni, jako když Vás někdo cizí zastaví na ulici a řekne “Dejte mi teď 100 tisíc, za rok se zde sejdeme znovu a já Vám dám milión”. Opravdu se najdou lidi, kteří tomu uvěří? Šílené. :person_facepalming::person_facepalming:

Neviděl jsem konkrétní inzerát, jak moc byl důvěryhodný.
Já zažívám stejný stres, když měním zaměstnavatele. Vlastně měním své ověřené místo (úspory) za slib někoho, že mně bude platit každý měsíc víc (investice). Někdy prostě musíte jiným věřit.
Uznávám, je to dost extrémní případ a hodně mně vadí, kam jsme se jako společnost dostali.

Žádné investice přece nejsou o tom, že zaplatíte vstupní poplatek 10 k, za dva dny další poplatek, který je 50 k…atd. atd., až je to milión. To snad trkne každého, že jde o podvod, ne? :person_facepalming::person_shrugging::person_shrugging:

Já to pochopil, že tam byl registrační poplatek a pak jakože investice. A pak už zatlačili moc na pilu… Jinak já to vím, ty to víš, on to nevěděl… Celé to je o tom, že někdo zveřejní inzerát, ten uvidí tisíce lidí, desítky se ozvou a jen několik málo jim na to skočí. Ale pokud to je dílo řekněme 2-5 lidí a vydělají si takhle mega za měsíc, není to až tak špatná “živnost”. prostě oslovit obrovské množství lidí je dnes až příliš jednoduché :frowning: