Originál článek publikovaný na: https://www.svetandroida.cz/mobily-android-virus-fakeapp-afz-openai-ibm/
Nový virus FakeApp.AFZ cílí především na zařízení s Androidem V ČR jde aktuálně o 2. nejrozšířenější virus Skrývá se ve falešných aplikacích OpenAI nebo IBM Mezi uživateli mobilů nebo tabletů s Androidem se jako blesk šíří nový virus. Upozornila na něj antivirová společnost Eset a podle jejích expertů jde o velkou hrozbu. Malware s označením…
Proč neustále strasite lidi? Stejně ten kdo není úplný degen nic takového do mobilu nechytne.
Je to spíše informování a rada jak se nenechat nachytat.
A k té kolektivní inteligenci , tohle vypovídá za mnohé Šílené! Češi používají extrémně snadná hesla. Tady je TOP 30
No, takže strožoky ohrožují bytoví zloději. Do technologií nám lezou víry a jiné breberušky. Na nás - stařičké občany se sápou různí telefonisté… A všichni chtějí naše úspory či top secret informace…
Nejlepší je “nebejt digitalizovanej” nikým, včetně státem, protože mu opravdu můžeme být ukradeni kýmkoli. A penízky, jak říká moje internetově vzdělaná kočka, přinejhorším počkají, až se doklátím do banky já, případně spolehlivá nositelka mých dispozičních práv, věc si ověříme u nám známého bankéře a přinejhorším nás čeká jen nějaké to p…okuta za překročení splatnosti. No… a placení kartou? Trvám na právu na hotovost jako na základním právu člověka. Rád ji vložím a pošlu bankomatem. Nebo zaplatím v restauraci “ruka čistá”. Stejně mně určite spolehlivě natáhnou.
No a kartou platím jen oproti vydanému papírovému účtu. Padne na to sice kus borovice… Ale nepadne na to celá penze nebo životní úspory.
Ale nevím… Tak je mně pětadevadesát. Někdo říká Pane Bože, už? Já říkám Jéžišmarjájózef, teprve… Ještě se mám co učit. Snad jsem jako emeritní kybernetik a filosof dost pilným žákem dnešní digitální doby. Lepším, než ta Umělá Im…teligence, kterou jsme se zamlada před pětašedesáti lety optimisticky učili nebejt blbá… Dodnes je, proto je tam to “m”
Jinak moc pěkný článek, drahá. Nestraší, informuje. Třeba o tom že za breberkama jsou vždy pobertové. Děkuji.