Originál článek publikovaný na: Mapy.com významně vylepšily práci s offline daty | Svět Androida
Mapy.com od Seznamu umožňují stažení offline map, byť s omezením pro neplatící uživatele Výběr oblastí ke stažení byl poněkud těžkopádný, uživatel se musel umět orientovat Nyní je možné oblasti ke stažení vybírat pohodlně přímo z mapy Mapy.com od Seznamu nabízejí možnost stažení offline mapových podkladů. To se hodí na túrách, v cizině nebo kdekoliv, kde…
Neocením to. Možná i proto, že nejsem každý.
Tyto drobnosti mě nechávají chladným. U těchto map mě prudí bug, který je tam už asi deset let: Pokud poslouchám přehrávač hudby a zároveň mám spuštěnou navigaci, tak skoro jistě během výletu kompletně vypadne hlasová navigace. To znamená, že se nikdy nedá spolehnout na navigaci podle příkazů.
Mapy.com přidávají další a další blbosti, jen aby si obhájily placené funkce. Bohužel mapy za které bych něco platitl mají trochu víc funkcí.
A přesto je používáš. To asi znamená, že i s tímto bugem je to to nejlepší, co je k dispozici. Ten bug klidně může být jinde, že naopak aplikace nebo systém zablokuje zvuk z Map. Hlásil jsi to?
Tak zrovna na tuhle věc jsem se hodně těšil a blbostí bych to rozhodně nenazval.
To je dobrý nápad, děkuji.
Mám problém se zvukem navigace. Hlas mluví sekaně, jako jsme si dříve představovali mluvící roboty. Zkoušel jsem různé hlasy, některé to nedělají. Třeba angličtina. Manželce funguje navigace dobře. Prosím, co se s tím dá dělat?
Hlásil jsem to již před mnoha lety 2x i s návodem, jak to vyvolat. Největší voser je, že pokud to nastane, je potřeba mapy.cz killnout, aby se vrátil hlas.
Jezdím podle mapy.cz na horském kole a ano, není pro tuto činnost lepší navigace. Ale kvůli této nespolehlivosti jezdím hlavně podle displeje, což znamená tahat s sebou powerbanku.