Originál článek publikovaný na: Zmatek kolem Mapy.cz Premium! Seznam promluvil o cenách předplatného
Seznam vyvrací informace o cenách předplatného Mapy.cz Premium Částky v App Store jsou pouze testovací, nikoliv finální Oficiální detaily včetně funkcí budou zveřejněny příští týden V posledních hodinách se na internetu objevují spekulace ohledně cen chystaného předplatného Mapy.cz Premium. Některé technologické magazíny dokonce přišly s konkrétními částkami, které objevily v App Storu. Naše redakce proto…
Myslím že za stejné peníze (díky akcím několikrát za rok) lze z offline navigací koupit například premium+ verzi Sygic, která je výrazně lepší než mapy.cz.
Tak to si teda v žádném případě nemyslím.
za mě opravdu velmi špatný krok. mapy.cz poskytují na otevřená mapová data (OSM) jen svůj grafický template, jinak jsou mapy zadarmo pro celý svět. vnímám to jako snahu vytřískat z uživatelů maximum na předplatném.
používal jsem roky Locus, protože ten OSM data dokáže zobrazit (neni třeba stahovat placené LoMapy). když mapy.cz začaly nabízet celý svět, přestal jsem Locus využívat, abych neměl dvoje mapy. nyní se k němu vrátím.
Napsal jsem na seznam a bylo mi řečeno že někdo musí chodit proto se za to musí platit a vůbec je nezajímá že osm data jsou zadarmo z OpenStreetMap samozřejmě myslím svět takže se obohacují na cizích podkladech je to prostě hnus