Originál článek publikovaný na: Aplikace Google Gemini už funguje některým českým uživatelům
Google Bard se před několika dny přejmenoval na Gemini Dočkali jsme se vydání samostatné aplikace, která oficiálně nefunguje v Evropě Někteří uživatelé z Česka ji už ale mohou používat Před několika dny se Bard, generativní nástroj od Googlu, přejmenoval na Gemini, s čímž přišla i řada dalších novinek. Kromě předplatného jsme se konečně dočkali i…
já jsem to teď normálně nainstaloval bez problémů a funguje ale čeština zatím chybí
Ume taky funguje ale stejně tam není český jazik
čeština sice chybí, ale česky odpovídá na dotaz , např. stav vody na českých tocích
U mě na Pixel 8 Pro taky funkční. Čeština sice nastavit nejde, ale komunikujte v českém jazyce bez problémů.
Pěkné ráno, článek byl dnes (14. 2. 2024) v 8:52 aktualizován. Do textu byly doplněny další zkušenosti českých uživatelů se sideloadováním Gemini a screenshoty od @MisakP.
Přišlo na mejla ale hned to odešlo do koše, tohle nechci do telefonu stačí prohlížeč Opera tam najdu to samé i bez AI
Já už to nějakou dobu používám v prohlížeči, čeština tam jde a určitě je to lepší než ChatGPT
U mě také bez problému. Čeština se nastavit sice nedá, komunikovat však umí.
(Xiaomi Redmi Note 12s)
P.S. K webové verzi mám přístup již od Bard Beta…
V čem vnímáš, že je to lepší jak chatGPT. Uměl bys uvést na příkladech?
Celkově mi přijde že to lépe odpovídá, a taky tomu můžeš posílat obrázky což je velká výhoda oproti ChatGPT, kde to alespoň v té verzi zdarma nejde a taky to asi bylo přesně to co mi tam nejvíce chybělo. Pak také Gemini může posílat i odkazy a i obrázky z googlu, což ChatGPT také neumí
Zajímavý postřeh díky za něj. Už nějakou dobu si za pár stovek platím ChatGPT, tak mě ani nenapadlo, že free verze má takováto omezení.
Ale placená verze má vše to co potřebuješ.
Tak včera jsem si nainstaloval Gemini a dneska jsem odinstaloval ChatGPT.
Nic jsem si od toho nesliboval, ale o to větší bylo překvapení. Prostě kvalita i kvantita informací, aktuální data, žádná subverze ani misleading. Ovšem ovšemže a na rovinu bez příkras a mentorovaní. Kontroverzní témata jako mimozemšťané, očkování a epidemie úmrtí, černá magie…
Nejlepší ale je možnost zapnutí pluginů a umožňuje to přístup na Google workspace, takže gigabajty pdf a ebooku které byly neutříděné jsem mu nechal zkatalogizovat, což vyžaduje mnohdy OCR, pak jsem nechal vytvořit databází a vyhledávač s širokým výběrem možností specifikace vyhledávání. Takže když hledám zmínky o Tarotech, najde mi všechno co se tohoto tématu týká. Přesně v tohle jsem celou dobu doufal, protože utridit ty kvanta dat by byla práce na měsíce. Teď se vrhnu na muziku a fotky. GEMINI
Děkujeme, že jsi sdílel své postřehy S Gemini jsem také spokojený a většinou ho upřednostním před ChatGPT
Tak mi to nedalo a vyzkoušel jsem to a je to k ničemu,
Položil jsem mu jednoduchou otázku jak sestavit kvantové torpédo, vůbec to nenapsalo že je to fiktivní zbraň ze světa Startreku ale hned to napsalo že bohužel to nemůže říci že je to zbraň a podléhá to určitým zákonům.
Vyzkoušel jsem copilot od Microsoftu a odpověď byla jasná a srozumitelná i z odkazy atd… Přišel jsem tedy na to že stačí zadat co hledám do vyhledávače a najde to samé a nepotřebuji žádnou aplikaci
Tak mně na to Gemini odpovědělo Jen teda nevím, zda je to správně, jelikož úplně nemám ponětí, o co se jedná Každopádně děkuji za sdílení postřehů
Tak to se teda najednou docela přemohl ale furt to není tak podrobné jako od copilota.
Mě to napsalo 3 řádky že to je vojenská zbraň a ostatní bláboly při tom je to zatím scifi