Zapomeňte na Chrome! Arc je unikátní prohlížeč, který jste ještě nikdy neviděli

Originál článek publikovaný na: https://www.svetandroida.cz/webovy-prohlizec-arc-zkusenosti/

Arc přináší na Windows svěží vítr v podobě inovativního uživatelského rozhraní Prohlížeč nabízí unikátní funkce jako Spaces a Boosts pro lepší organizaci práce Přestože chybí některé funkce z verze pro Mac, Arc má potenciál zamíchat kartami Pamatujete si ještě dobu, kdy byl příchod nového prohlížeče událostí roku? Dnes už to tak žhavé téma není, ale…

Léta používám Operu jelikož má blokátor reklam takže super tenhle prohlížeč určitě zkusím a uvidím jak dobře blokuje nevyžádané reklamy které stejně nikoho nezajímají

Já zatím zkusit nemůžu. Wilde jsem všude vyhodil a už skoro 20 let používám různé distra Linuxu.
Je to vždy můj první krok když si koupím noťas že vyhodím Wilde. Pro mě je to šílený systém. a od od jablíčka bych nechtěl ani zadarmo a

Však zkuste Vivaldi, je to browser od autora puvodni Opery (<15), postranni taby, spaces a nebo treba gesta mysi ma uz davno.

Pooud jste pouzival puvodni Operu, mozna zvazte Vivaldi, kterej je pokracovatel puvodni Opery. Od verze 15 je Opera cinska.

Používám ji už hodně dlouho ale upřímně ani nevím že už je čínská :roll_eyes: líbí se mi na ni ty okna kde si mohu nastavit stránky podle libosti. Děkuji za inspiraci a kouknu na vivaldi

Tak je to trošku jinak, před cca 8 lety se stal většinovým investorem Golden Brick Capital (čínskáý firma), ale o 3 roky později se jeho podíl zmenšil.

Před více než 10 lety vyšla poslední verze Opery s jádrem Presto a s UI psanym v Qt, načež Opera Next (15) začala stavět na Chromiu. Nicméně se vydala jinym směrem, než byla původní Opera, která se snažila dát uživateli co největší možnost nastavení.

Za vznikem Vivaldi stojí hlavní tvůrce původní Opery, Jon von Tetzchner, kterej Vivaldi tlačí ve stejnym duchu jako byla původní Opera. Jak jsem zmínil, “spaces” má už pár let, grupování tabů má daleko déle, zkratky myší má také dlouho. Tilling stránek je prej docela populární, ale mně osobně to zrovna třikrát neoslovilo. Naopak třeba lišta tabů po levé straně mi přijde daleko praktičtější jak lišta nahoře.

Existovalo víc projektů, které si kladly za cíl udělat pokračovatele původní Opery, minimálně vim ještě o Otter Browser, kterej pro UI dokonce stále používá Qt (jen novější verzi, konkrétně 5, sic dneska už aktuální verze Qt je 6).

1 Like

Wilde jsem ještě nezkoušel.

Takže Arc umí to, co umí Edge. Zatím žádná novinka…

Jakou má spotřebu z výkonu PC? Do teď používám Operu GX, protože ta žere málo a jsem vášnivým hráčem.

Já Vivaldi používám již dlouho nějakých minimálně 7 let