Už došlo i na RCS. Google chystá funkci, která je u konkurence běžná

Originál článek publikovaný na: Už došlo i na RCS. Google chystá funkci, která je u konkurence běžná

Reklama RCS jsou moderním nástupcem SMS Umožňují běžné funkce chatu, jako je editace nebo mazání zpráv Mazání odeslaných zpráv získá větší možnosti Když se podíváme na dnešní aplikace pro zasílání zpráv, ať už je to WhatsApp, Messeger, Telegram nebo Teams, všechny umožňují nějakým způsobem měnit odeslané zprávy. Ať už jde o smazání odeslané zprávy nebo…

Skoro vůbec. Zprávu mažu, jen když spletu odesílatele nebo je v ní spousta chyb. A na klasické SMS nedám dopustit. Stále píšu cca 30 lidem, kteří mají sice nový, ale záměrně tlačítkový telefon.

1 Líbí se

Tak to musí být hodně nudný život psát v dnešní době SMS :smiley:

Také to tak mám nevím co je nudné na psaní sms je to zpráva stejná jako když se píše na wacap atd… a co je důležité že sms dojde vždy narozdíl od internetového kecálka který je na nic když není připojení

Naopak. Člověka to nutí ke kreativitě. Ve všech jiných formách komunikace už skoro vše nahrazuje nějaký program a lidem tak odumírá mozek. :-))

Nemám problém za měsíc poslat 200 SMS a na kecálkovy se vejdu do slabé 10, SMS snese to samé co ostatní komunikátor

Nejhorší na tom je to že dneska to připojení má každý ale tak chápu. Někdo nemá pár stovaku na net. Tak šup šup sms piseme

A co to má jako být za srovnání? Můžu se zeptat? Úplně mimo :smile: není nad to si vytvořit dva účty co?

1 Líbí se

Člověk peníze má ale nevidím důvod proč bych to měl vrážet do internetu v mobilu když mám doma 1000 megovej za 400 Kč, bohužel do mobilu nečumím jen když potřebuji a proto za to moc neplatím a jinak mám 15 účtů :joy::muscle:

Hm super důvod dal posílat SMS to jsi mi to natřel. Nestačím se divit.

1 Líbí se

O to nejde. Problém je, že když druhá strana není připojená, mělo by to odeslat SMS. V praxi jsem viděl informaci, že se čeká, až bude příjemce online. Tak jsem poslal SMS a ta odešla hned. Když je o zprávu typu “budu tam za 10 minut”, je takové chování neakceptovatelné.

3 Líbí se

K tomuhle si uvědomuju: Pokud někomu potřebuju něco oznámit ihned (třeba, kde má být do hodiny), tak zásadně volám. U jakékoliv zprávy nemám jistotu, že ji přečte včas. Volání. To se dnes na mobilech takřka už moc nepoužívá. :slight_smile:

1 Líbí se

Například dětem data neplatím. Doma i ve škole mají Wifi a jinde je zatím nepotřebují. A když jim potřebuji něco vzkázat, napíšu klasickou SMS (RCS vyžaduje data)

1 Líbí se

Jasně :slight_smile: potřebuji vzkázat dítěti, že má místo na autobus jít k babičce a dítě má zrovna školu. Volat mu je v tu chvíli opravdu ideální. SMS si o přestávce snad všimne.

SMS si dítě nevšimne, neboť u nás všude mají děti o přestávce mobily zakázaný. Takže babička má smůlu. Domlouvat se je třeba předem. :slight_smile:

Pravda, záleží na škole. Nebo si dítě nevšimne, protože je to tojedno procento, co telefon nechce používat…

Tak samozřejmě, že prvně volám a když se nedovolám, tak posílám sms. Ale vždy prvně volám. To jsem chtěl říct.