Google významně vylepšuje zabezpečení RCS, komunikace bude bezpečná i s iPhonem

Originál článek publikovaný na: Google významně vylepšuje zabezpečení RCS, komunikace bude bezpečná i s iPhonem

RCS je moderní forma textové komunikace Google se ji snaží prosadit na všech platformách včetně iPhone Nyní pracuje na lepším zabezpečení soukromí Dnešní doba klade velký důraz na soukromí, a proto je dnes už běžné šifrování zpráv end-to-end. To znamená, že data se zakódují v zařízení odesílatele a zase odkódují až u příjemce. Nikdo, ani…

Vůbec. Neznám nikoho, kdo by to používal. Ostatně neznám ani moc lidí, kteří používají sms. Takřka všichni mí známí i kolegové (celkem asi 100 lidí) komunikují především přes WhatsApp nebo Messenger.

Třeba se někdy potkáme a však budeš znát :slight_smile: Já na SMS nedám dopustit a nedávno jsem přešel na RCS

1 Líbí se

Na RCS nedám dopustit :hugs: lepší jak celý WhatsApp či Messenger od Mety . :stuck_out_tongue_winking_eye:

Sms dojde vždy rcs, wacap a ostatní kecálkové fungovat nebudou když vypadne internet

Když dojde internet , přepne se smska z RCS sama na SMS a odešle , aspon teda v Pixelu a beta verzi.

1 Líbí se

To je teorie. V praxi se mně stávalo, že zpráva prostě neodešla. Ale mám pocit, že se to zlepšilo.

1 Líbí se

Říkejte si co chcete :laughing: , ale mne se ještě nestalo , že by smska z RCS nepřepnula na SMS a dotyčnému nepřišla .Možná je to i značkou mobilu či operátorem , kdož ví , jinak to neumím si vysvětlit .