Originál článek publikovaný na: Zprávy Google promění MMS na RCS. Jaké výhody to přinese?
Google po vzoru Applu uvažuje o zavedení RCS pro MMS zprávy Zvýší se tím kvalita zasílaných fotografií Aktualizují se i starší skupinové chaty Kdy naposledy jste posílali fotku, video nebo zvukový záznam prostřednictvím MMS? A kdy jste naposledy nějakou multimediální zprávu dostali? Pro většinu lidí, kteří mají tarif obsahující data, jsou MMS cosi úsměvného z…
MMS jsem neposlal ani nedostal už tak 10 let. Krom mizerné kvality je nevýhoda i v tom, že každá MMS stojí 5 Kč a to v jakémkoliv typu paušálu. Takže se divím, že to vůbec ještě někdo používá.
Zase gugl vnucuje nějaké blbosti co nikdo pokud vím nevyužívá ještě že ty jejich zprávy nefungují na mém telefonu a i kdyby tak už jsou od doby co jsem vyndal telefon z krabice jsou deaktivované jelikož je to jen nafouklá bublina co zabírá místo a žere baterku aniž by na to člověk celí den šáhnul
Mě mrzí, že když jsou RCS tak úžasné, což ve své podstatě jsou, proč si neporadí s uživateli, kteří je nemají aktivní. Když u nás začali, fungovalo to tak, že když jsem poslal RCS zprávu a protistrana ji neměla aktivní, došla mu SMS s textem a odkazem na přílohu (foto, video atd.)
Dnes, se za několik hodin dozvíte, že mu zpráva nebyla doručena a to i v případě, že v RCS byl jenom text. A nebo dojde zpráva až za několik hodin či dní. Zkrátka je to nespolehlivé a to má za následek, že si postupně přepínám jednotlivce na obyčejné SMS.
Inspiroval se u Apple? Pokud já vím, Google to prosazuje již poměrně dlouho a tlačí na Apple, ne naopak.
Není jisté, kdy to Google zavede?
Již dávno zavedl a kdyby Apple i operátoři spolupracovali, již dávno by vše fungovalo všude
Nejúžasnější jsou stále klasické SMS, neboť jako jediné umí přijít na hloupý tlačítkový telefon bez internetu a znám dost lidí, kteří takový telefon používají.
Přesně. RCS nepoužívám, neboť netuším, zda má protistrana RCS. A abych se za několik hodin dozvěděl, že mu zpráva nebyla doručena, když pošlu jen blbej text o 10 slovech a spoléhám na to, že mu to do pár vteřin dojde, tak to ať si celý RCS strčí kamsi.
Flakoto, ty píšeš zase za všechny… Pár z nás to využívá… Mě osobně už unavuje mít whats app, messenger, viber, telegram, signál,… Atd… Každý telefon, úplně každý, má možnost posílat SMS… A tam když napíšu, vím že to tomu dotyčnému přijde. Než někoho lovit kdo jakou appku používá… To sem se smířil s těmi pár mms co pošlu. I když osekaný kvality… Přinejhorším pošlu odkaz z Google fotek… Pro mě těch pár kliknutí není problém… Když mms budou v RCS, tím pro mě lépe. Můžu zahodit ty appky úplně a mít konečně klid.
Tomáši je to opruz. Kdyby to ukázalo aspoň hned, bylo by to super. Ale u lidí, co vím, že telefon nemají k internetu připojený, tak na ty si ručně nastavím SMS a už nemusím čekat… Ten dotyčný když mi pak pošle zprávu, tak zatím vždy přišla taky jako SMS, i když byl připojený…
U lidí, u kterých vím, že jedou nonstop data, tak tam RCS mám…
Blbost? Pro někoho možná blbost klikat… Pro mě je to zase dobrý, že jsem v kontaktu s lidmi, s kterými sem se dlouho nebavil.
RCS zprávy několik roků propaguje Google, operátoři a Apple dlouho vzdorovali. Autorka to má úplně zrcadlově popletené. To je úroveň, Světe Androida… Děláte si z lidí srandu?
Mms jsem poslal docela nedávno a dost me stve ze mnohde v zahranici jsou v ramci neomezenych zprav zahrnute. U nas ne. Proto si na ne davam celkem bacha, ale rcs funguje jen kdyz je primarni cislo lro hovor a data stejne, kdyz to tak nechci, rcs nefunguje, stejne tak muze v dual sim fungovat jen na jednom
To zda ma protistrana rcs hlasi aplikace zpravy pri otevreni komunikace, stejne jako u kontaktu clovek vidi ze ma aktivni imessage ci facetime. Ale rcs je nespolehlive.
Kdyz to protistrana bude mit. Ja bych cht na soukromem rcs, ale nemam data, ty mam omezene na pracovnim cisle a primarni cislo na hovory a data musi byt stejne aby fungovaly. Dve sim najednou rcs nezvladne vubec.
Mě 100%vyhovují sms je občas něco pošlu přes telegram nebo signál žádné jiné blbosti nepoužívám
Asi tak. Whatsapp, signál telegram, viber, messenger… Už na to kašlu to používat. Přemýšlet kdo má jakou appku abych mu mohl poslat zprávu je na palici, každý má něco jiného… Ale každý vocas co má telefon, má i SMS… Tak roky píšu SMS. Omezení znaků je naprd stejně jako diakritiku a smaily. Ale v neomezených tarifech je to už bez problémů. Hlavně vím že napíšu a tomu xxxxx to přijde.
RCS chat jak píšeš, bez dat naprd. Vtipné je, že člověk pošle zprávu a čeká, čeká hodinu, čeká půl dne, kolikrát i týden… Pak se venku potkáme, dostanu céres že sem neodpověděl. Tak ukážu že sem psal ale že vůl si to nepřečetl. Pak mi vysvětlí, že nemá data a doma WiFi nemá (žije jak v pravěku - svoboda). Tak mi to pak trklo, že se to snaží tu zprávu odeslat jako RCS. Naštěstí už u hodně lidí vím, kdo má data, takže úlu jich to mám zapnuté. U jiných už mám napevno nastavené SMS. A dá se to poznat lehce. Že prozvoním abych zavolal zpět, tak vím že nemají tarify, takže buď málo dat, nebo žádné.