Originál článek publikovaný na: Skrytá funkce Androidu, o které možná nevíte. Ušetří vám gigabajty místa!
Archivace aplikací umožňuje ušetřit místo v úložišti Nepoužívané aplikace se smažou, zůstanou jen nezbytná data V případě potřeby se dá aplikace rychle obnovit Některé aplikace používáte denně, některé jen výjimečně. Přesto je nechcete odinstalovávat, protože je složité je nastavit. Aplikace ale zabírají místo, a když se to posčítá, mohou takovéto napůl opuštěné aplikace znamenat docela…
“Smaže se kód aplikace, ale její data zůstanou v telefonu.” Ale vždyť ty data aplikace mnohdy zabírají 10x víc místa než samotný kód. Aspoň teda u těch aplikací, které mám já.
Záleží na aplikaci, která data ponechá. U toho, co pravděpodobně zmiňuješ - hry nebo mapy, by se měl velký stažený obsah smazat také a zůstat jen malinký konfigurační soubor, který popisuje, jak jsi to měl nastavené.
Tak zrovna hry (i když těch moc nemám) a mapy potřebuju skoro denně a to i offline. Takže u nich tuhle funkci rozhodně nevyužiju.
No já teda nevím jak u vás , ale mě se appky odhlašují i když je třeba nějakou dobu nepoužiju a pěkně mě to štve.