Originál článek publikovaný na: 5 důvodů, proč telefony zpomalují a jakým způsobem to řešit
Když rozbalíte z krabičky nový telefon, spustíte ho a provedete úvodní nastavení, zpravidla vás následně potěší svou rychlostí a plynulostí. Jenže za rok či dva bude situace jiná: telefon bude váhavější, jeho reakce už nebudou tak bleskové a modely nižších tříd se mohou i dočasně zasekávat. V tomto článku vám představíme pět hlavních důvodů, proč…
Tak k článku:
-
“Jednou za čas (ideálně po velké systémové aktualizaci) proveďte obnovení telefonu do továrního nastavení. Telefon poté neobnovujte ze zálohy, ale nastavte ho jako nový.”
Tak to si raději koupím nový mobil než provádět něco natolik uživatelsky drastického. -
“Existují aplikace na mazání nepotřebných souborů a zlepšení výkonu.” To nabízí celá řada tzv. boosterů, cleanerů, fasterů a masterů a výsledek je opačný. Tak prosím vypište ty, které opravdu jsou dobré.
-
“Mnohé aplikace mají lite verzi.” Tak to teda nemají. U té nejužívanější (u Messengeru) byla lite verze dokonce zrušena. A dál jsem neviděl žádnou. Takže opravdu mnoho aplikací?
-
V článku je asi 30x slovo může nebo mohou, což působí stylem “možná ano, možná ne”. Takže tak. :-))
Mám už odložený OP 7 Pro v krabičce měl jsem ho přes 4 roky a ani jednou se mě nezasekl a nemusel jsem dělat hard reset. Ono záleží co máš za mobil já vždy kupoval vlajky až na dnešní rok kdy jsem pořídil OP 12R který má stabilnější čipset SD gen.2 než vlajkový model OP 12 který má SD gen.3 a tragickou stabilitu nějakých 55%. Jenom mě štve že má podporu jenom 3 roky a 4 roky záplat ale není to nic co by mě odradilo z koupě toho mobilu OP 7 Pro skončila též na Androidu 12.1. a nějak jsem to přežil