Sbohem, legendo? Launcher, který dobyl naše srdce, nejspíš nadobro končí

Originál článek publikovaný na: Sbohem, legendo? Nova Launcher nejspíš definitivně končí

Patrně neexistuje nadšenec do Androidu, který by neznal Nova Launcher Všechny příznivce této aplikace teď zasáhla smutná zpráva, budoucnost jejich oblíbené aplikace je nejistá Jedna velká éra se patrně chýlí ke konci V roce 2011 jsme se dočkali vydání první verze Nova Launcheru. Aplikace, která nahrazuje výchozí prostředí domovské obrazovky Android zařízení, si velmi brzy…

Používám stále, ale je pravda, že některé věci v novějších verzích už teď byly nedotažené nebo ne 100% funkční. Budu se muset podívat po alternativě. Nějaké tipy?

1 Líbí se

Launchery jsem zkoušel na Xiaomi. Co mám Samsung, tak mi plně vyhovuje jeho One UI.

1 Líbí se

Měl jsem placenou verzi, ještě když jsem používal GMS. Ze začátku rychlý a jednoduchý, pak přišly ony bezbřehé možnosti a byl samý problém. Od launcheru moc nechci, nastavení ikon home+apps, motiv, záloha a skryté aplikace. Na to mi už léta kupodivu dobře slouží Microsoft Launcher

Přesně tak nikdy jsem tohle fakt nepotřeboval a po příchodu goodlock už vůbec ne.

Jeho konec mi láme srdce , používám ho nejméně 10 let :head_shaking_vertically: :anxious_face_with_sweat: Ač jsem vyzkoušela i jiné , žádný podobný neexistuje . :wink: První aplikace stažená do nového mobilu byla vždy Nova Launcher .:hugs:

5 Líbí se

njn, někteří lidé se spokojí s defautním vyzváněním a vrchol kustomizace je fotka na ploše. A za rok nainstaluje 5 aplikací.Pak je tady ale sorta lidí, kteří prostě mají rádi systém aby nejen fungoval, ale aby byl taky pružný intuitivní a taky pěkně vypadal.

(Ano jsme spiš exoti, těch 5% šťouralů)

1000076115

1 Líbí se

Nahradil jsem ho launcherem Hyperion, umožnil mi všechno co jsem potřeboval od Novy :wink:

To co tu vidím má být pěkné? Si děláš srandu ne? :slight_smile: Nejlepší jsou ty animace to je teda něco. Nvm no v goodlocku si toho dneska nastavím dost.

Tohle nemůžou ani myslat vážně sakra ať jdou do háje co bych používal :red_exclamation_mark::red_exclamation_mark:

Právě že ta sorta lidí bude maximálně těch 5 %. Ona přizpůsobivost uživatelů je holt o dost větší než závislost na kustomizaci. :slight_smile:

Nebojte, zvyknete si na cokoliv jiného. :slight_smile:

1 Líbí se

Ani těch 5% si myslím že to není.

No, jsem dost velký nadšenec do Androidu, ale popravdě jsem Nova Launcher nikdy nepoužíval. Spíš preferuji Pixel Launcher, takže třeba Open-source Lawnchair, by měl fungovat i na jiných ROM.

Důležité je, aby se to líbilo tomu, kdo to používá.

Nejblíž je asi Smart Launcher, plná verze 500 Kč. Ale nemůžu v něm přijít na to, jak vytvořit dock a neumí některá gesta. Naopak umí jiné zajímavé věci.

Na Samsungu by se asi dalo žít s výchozím launcherem, s pomocí Goog locku se dá přizpůsobit, ale je tam plýtvání místem v podobě ukazatele plochy a omezení na rozlišení plochy. Změna velikosti a odsazení widgetů také nejsou tak jemné jako u Novy nebo Smart launcheru.

Action launcher po mně chtěl tak často něco zaplatit, že jsem mu ani nedal šanci.

Lawnchair je ve srovnání z Novou ubohý.

Pixel launcher je parodie, neumí vlastně nic.

Ted mám na Fold 7 nahozenou stále ještě Novu, on není zatím důvod k panice. Ještě se může stát, že se věci změní a vývoj se opět rozjede. Nova je asi s přehledem nejpopulárnější alternativní launcher a tlak komunity může mít výsledky. Kromě toho zkouším nastavit Smart launcher a výchozí. U každého s něčím bojuju, i když u Smart launcheru uznávám, že to je dost o zvyku. Přece jen jsem u Novy prakticky celou dobu, co mám Android. Hloupé je, že Google neustále něco mění, takže je otázka času, kdy Nova začne dělat problémy - stabilita, rychlost, nepodpora nových věcí a v neposlední řadě uměle házené klacky pod nohy.

1 Líbí se

Nemám ráda veliké ikony jak kola od vozu :rofl: , a právě ty drobnější jdou nastavit jen v Nova Launcher .Tudíž jdou uložit do jedné bunky s popisem co se v ní nachází . :hugs: Plocha displeje je pěkně uklizená , nepůsobí neupraveně .

2 Líbí se

Co mám S24U, tak jsem zkoušel OneUI a GoodLock, ale jsou tam omezení, která Nova Launcher umí prostě lépe. Nastavení GoodLocku není špatné, ale po čase začne blbnout. Na nové aplikace se nepřenese vzhled ikon, celkově vzhled prostředí se po čase změní. Průhlednost složek na ploše nefunguje jak má,… Poslední měsíc mám Niagara Launcher a líbí se mi minimalistický design, který launcher přináší. Nemá tolik nastavení, ale to není vůbec na škodu. Ono tam toho není potřeba moc nastavit. Launcher určitě nebude pro každého, ale minimálně za zkoušku stojí. Pro verze je placená 200/rok nebo 600/na pořád. Trial je samozřejmě také k dispozici.

Tak už to proběhlo několikráť, že s Novou to do budoucna nevypadá růžově… používal jsem ho strašně dlouho, poprvé jsem ho měl snad už v LG G3 a od té doby pořád. Už tak před půl rokem jsem zkoušel nějakou alternativu, ale nic moc mi nesedělo - Hyperion a v telefonu ONE UI 7 s Good Lockem. Ale to prostě neumí vše. U ONE UI mi vadí špatné prostorové rozložení a nemožnost změny ikon u složek. Včera po přečtení článku jsem si stáhl Smart Launcher a do teď jsem to ladil, až vyladil, a dobrý. Nejde tam sice dok, je tam málo gest a nejde nastavit mřížka u složek, ale asi se s tím dá žít. Naopak je tam několik vychytávek, hlavně to jemné posunování a změna velikost u widgetů… Tak jsem dal Nově papa a už je odinstalovaná. Každopádně je to velká škoda, nechápu úmysly firmy, která Novu koupila…

1 Líbí se