Oblíbený Nova Launcher v problémech! Velké propouštění vyvolává obavy o jeho budoucnost

Originál článek publikovaný na: Oblíbený Nova Launcher v problémech! Velké propouštění vyvolává obavy o jeho budoucnost | Svět Androida

Nova Launcher je jedním z nejznámějších alternativních prostředí Po 10 letech vývoje jej koupila společnost zabývající se dolováním dat Nyní došlo k velkému propouštění. Vývoj Nova Launcheru je možná ohrožen Včera se na Discordu objevil příspěvek Cliffa, Community Managera, který oznámil, že se v týmu Nova Launcheru masivně propouštělo. O práci přišlo více než 100…

No, to by mne hodně hodně mrzelo :frowning_face: mám Nova Launcher téměř od začátku . A i když jsem se ho snažila několikrát nahradit jiným, vždy jsem se k němu pokorně vrátila zpět. :hugs:
Plně mým potřebám vyhovuje a také jsem si na něj hodně zvykla .

1 Líbí se

Používam Microsoft Launcher

Vyzkoušel jsem a nakonec jsem se vrátil k vestavěnéu MIUI

Nova launcher prime nemá moc konkurenci netuším kde bych hledal náhradu

Dokážu žít s pouze mírným skřípáním zubů se stock launcherem ve One UI. Ona ta Nova ještě chvíli pojede. Na Androidu 15 celkem funguje, naopak na HyperOS s ní nefungují systémová gesta (ale to s žádným launcherem, je to omezení HyperOS)¨. Budu doufat, že to buď zase někdo koupí nebo v nějaký jiný zázrak.
Příklad: galerie. Používal jsem QuickPic, ten byl koupen pochybnou společností a staly se dvě věci. Za prvé se objevily alternativy ke QuickPic, ale hlavně, galerie ve OneUI vyzrála natolik, že je pro mě mnohem použitelnější, než QuickPic. Tak třeba OneUI launcher + GoodLock zaberou… horší, kdybych chtěl přejít na jinou značku. Třeba Pixel launcher je utrpení.

Článek jsem aktualizoval o vyjádření Kevina, hlavního vývojáře Nova Launcheru

Nova launcher prime by mi sakra hodně chyběl

Jo jo, ona by jeho smrt sice byla poměrně pomalá, než by se naakumulovaly postupné nekompatibility, ale už jsem několik takových příběhů s jinými aplikacemi zažil. A hledání náhrady není vůbec sranda a v případě launcheru by to bylo ještě horší.
Pokud Samsung nějak nezblbne, asi bych dokázal žít s jeho stock launcherem, ale třeba na Motorole, Xiaomi nebo Pixelu si něco takového neumím představit.