Originál článek publikovaný na: Recenze Xiaomi 13 Ultra: Luxus s výborným fotoaparátem!
Xiaomi 13 Ultra je stylový telefon, zadní stranu zdobí veganská kůže a obří fotoaparát V České republice jej oficiálně nekoupíte, Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro zatím musí stačit Rozhraní MIUI má spoustu fanoušků a spoustu odpůrců, pochopení mám pro všechny Na našem trhu se prodávají stovky různých mobilních telefonů a pro výrobce není úplně…
Nějaký čas používám MI 11 ULTRA a tento telefon se mi líbil, ale nepřinesl téměř nic navíc. Já naopak bezdrátové nabíjení používám pořád a kabel jen výjimečně. Přes noc 5W na nočním stolku a jednou začas, když je třeba, tak 30W u PC. Kabel 67W je nouzová záležitost. Co se týče displeje, posun tam je, ale ne markantní a s tím zakřivením musím souhlasit. Vždy to byla věc, kterou jsem na mobilu neměl rád ač ochranné sklo není problém nalepit(UV skal používám), za mne jen design. 256GB mi bohatě stačí a to fotím opravdu hodně, vyšší hodnoty jsou pro ty co využijí více video. Uvidíme co přinese 14 ULTRA
Ono záleží na úhlu pohledu, touto optikou bych klidně mohl používat mnoho let starý telefon. Protože ty posuny jsou postupné. Ale posun za dva roky už se rovná lepší telefon, neříkám kdyby to bylo o generaci…
Má preference je fotoaparát, takže update by byl zbytečný.
Jinak třináctka má vyšší výkon a lepší displej.
Troufnu si tvrdit že fotoaparát je taky lepší