Prodá Google operační systém Android a prohlížeč Chrome? Možná bude muset

Originál článek publikovaný na: Google bude možná muset prodat Android! Označení za monopolistu může změnit internet

Označení Googlu americkým soudem za monopolistu může být přelomové Pokud technologický gigant neuspěje s odvoláním, může mu hrozit rozpad Obrovský dopad by to mělo na všechny uživatele internetu Většina lidí to tušila, ale americké ministerstvo spravedlnosti to řeklo naplno – Google je monopolista. Vytvořil si monopol na internetové vyhledávání, stejně jako na textovou reklamu. A…

Tak tomu nevěřím a myslim si že google win na pohodu.

Jistě by se našla spousta společností, které by měly zájem :). Například open AI

1 Like

Googlu jsem už před lety přestal posluhovat… Vadil mi chrom, časem i vyhledávání na Googlu. Edge jsem si odtrpěl od začátku, takže jeho vychytávky jsem prošel všechny… Místo vyhledávání na Google jsem přešel na Bing… Vím, není to žádná výhra… Máme tu český seznam. Ale ten mi nevyhovuje, protože jeho domovská stránka je prostě přeprcaná hovadinami, které mě neosloví. Ano dá se to přispůsobit. Ale proč bych to měl dělat? Je tam pro mě hafo balastu a hodinu svého života se mi nechce investovat do úprav…

Každopádně jak Google, tak i ten Microsoft,… By si měli oba někde rozbít tlamy, servat se a pak zajít na pivo… Microsoft brečí, že nejde změnit výchozí vyhledávání v telefonu, Google brečí, že změnit výchozí prohlížeč v počítači je složitý… Oba jsou to šmejdi, co nikoho nechtějí ale přitom sami se chtějí cpát všude.

Uvítal bych také něco jiného… Google už mi nevyhovuje, Bing bych raději také nepoužíval. Ale těch alternativ je málo.

Ty by skočili asi jako první po příležitosti. :grin:

Mít ty finance, tak nejpíše ano :slight_smile:

Škoda že je nemáme my. :rofl: To by se ten “byznys” pěkně rozjel. Hlavně by byla na výběr nějaká konkurence. :rofl: Teď je to takové já nevím… Slabé?

Slabé bych řek, že je něco jiného :wink:
Pochopil bych, že už nejste na Google, protože jedete přes AI, ale Bing? Trochu masochismus. Bych vámi, tak obětuje tu hodinu vašeho života nebo s Bingem ho prošustruje daleko více :smiley:

Stejně je vtipný, jak si pořád někdo myslí, že má právo přikázat někomu něco prodat. Ach ta demokracie. Nejprve umožníme demokratický vytvořit monopol a pak ho komunistickými způsoby necháme rozbít.

Zakázat smlouvy podporující monopol už je logický krok, pořád ale nechápu, proč to nikdo ty roky neřešil, když o tom každý ví, že uplácí firmy okolo …

Ale ono stejně nikdo nemá šanci. Nejlepší vyhledávač se poráží blbě. Samotný “lepší” vyhledávač nestačí. Chce to něco extra navrch. Jo počkat, Google má svůj ekosystém založený na Gmail účtu, pod kterým mám veškeré služby googlu. A od toho nechci odejít i kdyby přišel nějaký lepší vyhledávač. Protože nijak bych musel mít dva vyhledávače… A to potom nedává smysl.

Jak může být monopol Google když v USA je i Apple? Který není z EU, Číny :joy:

1 Like

Zkuste Vivaldi . Je tam fura nastsveni . Ale stoji to za to .

Me by spis zajimalo co vede lidi k tomu ze pouzivaji sragoru jsko Chrome . To je jsko kdyby ludi v roce 2009 breceli ze jim berou IE.

Tak co vlastně používáte? :slight_smile:

Třeba proto, že to je momentálně nejlepší co existuje?

Proc by to probuh mel byt nejlepsi? To je ponekud jalove .

Treba Vivaldi. Ale i ten Edge vam prokaze lepsi sluzby.

Vivaldi i Edge oba běží na enginu, který vyvíjí a zpravuje hlavně Google (Chromium). Je to tak jelikož Chromium je již standardem, výjimkou z těch používanějších moderních prohlížečů je pouze Firefox ten je používán hlavně Linux komunitou na Windows má velmi nízké zastoupení v porovnání s Chromium enginovými prohlížeči.

No s**t. Tak dulezite je kdo tez kolik data a moznosti jake vam nabizi. Vivaldi mi nabidne, bez toho abych chodil do. flags nastavit doslova cokoli, pripnout na bocni panel doslova cokoli( bouchnul jsem tam chat gtp4 a radiogarden) . Ma velmi dobrou bezpecnost
Minule me vyhodil z feedly, kde jsem prihlasen pres evernote ucet, jenom proto ze byl u evernote hlasen unik dat . Poradil abych heslo zmenil a jelo se dal. Co se tyce vyhledavacu, nejen ze si je muzete bud prepinat na domovske strance ale muzete si ke kazdemu vyhledavaci ( treba csfd) dat tzv. prezdivku ( treba cs) a rozvnou vyhledat z adresniho radku . Od posledni aktualizace to funguje i na androidu a ano i zde si muzete klidne nastavit vynuceni tmaveho profilu na strance a listu mit dole. Mochodem co se tyce vykonu, uvedu ze kdyz jsem do klavesnice vylil kafe zacali se mi otevirat okna, napocital jsem 58 otevrenych okem a pc nemel problem.

Nedávno jsem si ho zkusil. Nebylo to špatné… Ale nemělo to ten, jak to napsat. No takový ten šmrc, na který jsem zvyklý. Ano, přizpůsobit se nebude problém. Jenže s Edge a Bingem už mám propojené ani nevím co. Jako uznávám že je to moje lenost jít do něčeho nového… Ale edge si pamatuje moji kartu, nastavení, můžu si posílat záložky mezi zařízeními, můžu si poslat i menší soubory (což android a počítač je fajn),… Google to sice umí také, ale ten mi už několik let nevyhovuje. Hlavně chrome…

Vivaldi zkusím dát šanci, ale bojím se, že za týden, dva týdny, možná měsíc, se stejně vrátím k edge. :face_with_diagonal_mouth: