Konec googlování? Uživatelé přecházejí jinam, vyhledávač Googlu je na tom nejhůř za 10 let

Originál článek publikovaný na: Konec googlování? Uživatelé hromadně přecházejí jinam, Google se propadl nejvíc za 10 let

Reklama 1 z 10 uživatelů používá konkurenční vyhledávač Google vyhledávač ztratil nejvíce uživatelů od roku 2015 Nejvíce uživatelů přeběhlo k Bingu Před pár měsíci soud v USA rozhodl, že Google neoprávněně drží monopol ve vyhledávání. A ačkoliv se tomuto rozsudku technologický gigant brání, tak mnoho uživatelů o tom začalo hodně přemýšlet. Řada z nás si…

Na Win, Linux i Android používám Brave. Jestli to není něco jako pro mě nepoužitelný Seznam. Yahoo a Bing mají stránky včetně zpráv. Pak už nepřepínají na Google kvůli hledání.
Když to načtu v Brave s uBlock Origin, vidím ± dvacet “zablokovaných sledovačů, reklam, atd.”, načež po třetím skrolování jsem na stovce. To si o té “lepší konkurenci” myslím svoje :smiley:

2 Líbí se

A jak se vlastně pozná kvalitní vyhledávač?

Já vlastně taky postupně přecházím k Bingu - protože se místo googlování radši zeptám Copilota, a až když se mi jeho odpověď nezdá, zkusím strejdu Googla. Odvážím se tvrdit, že za přechody k Bingu je právě Copilot, AI zdarma v Edge a Skype, dá se doinstalovat i přímo do jedenáctek…

1 Líbí se

Mám to podobně. Cca tak 2 roky používám jako hlavní vyhledávač Duck Duck Go, který tvrdí, že s daty uživatelů nekšeftuje a reklamu cílí jen na základě klíčových slov aktuálního dotazu. Primárně by mu měl data pro vyhledávání velkoobchodně poskytovat Bing. Stejně tak jsem Play Music, později YouTube Music, nahradil Spotify. Nechci dávat všechno Google. Dost, co už se nemůžu jen tak zbavit Androidu, když mi iOS nevyhovuje a jinak s rozumnou podporou víceméně nic není.

Stále považuji Google za pro mě nejlepší vyhledávač. Nicméně, zpravidla si výsledek jeho vyhledávání rovnou zobrazuji v Brave. Chápu ovšem, k čemu by to mohlo vést, kdyby to tak dělala nějaká významná část uživatelů.

Já používám již několikátým měsícem Kagi a ani jednou jsem neměl potřebu něco najít v Googlu, protože bych nenašel co jsem potřeboval.
Google je na mušce kvůli jeho reklamní a sledovací politice, a to oprávněně.