Originál článek publikovaný na: Používáte Discord? Brzy možná budete muset ověřit svůj věk
Reklama Discord v Británii a Austrálii spustil testování ověření věku pomocí občanky a skenu obličeje Zatím se nevyjádřil k otázce, zda toto opatření zavede legálně Výsledky ověření bude posuzovat umělá inteligence – ale co když selže? Na Discordu se začíná testovat novinka, která některé uživatele může trochu zaskočit. Pokud chcete vidět citlivý obsah, budete muset…
Za mě je to jednoduché. Svoji občanku do nějakého Discordu opravdu nepošlu, ani kdyby to mělo znamenat zrušení účtu.
Umím si představit, že jednou to bude povinnost úplně u všeho a postupně po celém světě. Klidně i k zapnutí YouTube. Bohužel.
Jo, nemám problém s něčím, co by fungovalo podobně jako naše eDoklady: někdo chce vědět, jestli jsem plnoletý a autorita to potvrdí. Nic jiného. Ale opravdu nemíním posílat doklad, na jehož základě si může někdo třeba vzít půjčku, nějaké službě, o které nic nevím. Nevím, jestli to opravdu smaže, kudy ta data půjdou, co s nimi bude. Vedle poslání fotky občanky beru uložení kreditky v textové podobě jako čajíček…
Mám sice MojeID, identitu občana, ale vede ověření bankovní identitou. Jenže když i takový “gigant” jako FB ověřuje občankou, tak to asi jen tak nejde. Jinak jsem na tom stejně, pokud to není instituce, na občanku, pas, řidičák a rodný list nemají nárok.