Po 10 letech končí podpora pro Android Lollipop. Co to znamená?

Originál článek publikovaný na: Po 10 letech končí podpora pro Android Lollipop. Co s tím?

Android Lollipop přišel v listopadu 2014 Poprvé se objevil v Nexusu 6 Aktualizace pro něj končí v červenci 2024 Kdo by to byl řekl. Je to už 10 let, co s velkou slávou přišel Android 5.0 neboli Android Lollipop. Tento operační systém se poprvé objevil v Nexusu 6 a tehdy šlo o něco mimořádného –…

Tomuto ukončení podpory vůbec nerozumím. Vylepšení a bezpečnostní záplaty podle mě na Android 5.0 a 5.1 nechodí už dávno a aplikace přestávají fungovat postupně podle toho, jakou verzi Androidu vývojář požaduje. Na dvou starších telefonech mám Android 8.0 a některé aplikace na nich už nejdou. Na Android 5.0 a 5.1 podle mě nefungovala většina aplikací už před ukončením podpory.

Proboha co to je za článek. Android 5 bezpečnostní aktualizace již nedostává 8 let, nyní Google ukončil aktualizace Google Play a služeb, což vůbec neznamená, že doposud bylo bezpečné Android 5 používat.
A Material You design, čili Material verze 3 byl implementován až v Androidu 12, v Androidu 5 byl uveden Material design verze 1.