Nordic Telecom se potýká s výpadky. Nefunguje už podruhé, vždy o víkendu

Originál článek publikovaný na: Nordic Telecom se potýká s výpadky. Nefunguje už podruhé, vždy o víkendu

Nordic Telecom postihl druhý velký výpadek internetu v krátké době Lidé hlásí nedostupnost služby z celého Česka Společnost nekomunikuje a výpadek z minulého týdne nevysvětlila Nordic Telecom má poslední dobou problémy s kvalitou připojení k internetu. První velký výpadek měl internet minulou sobotu večer, kdy služba nefungovala od asi půl deváté večerní do přibližně druhé…

ale my víme co udajne zpusobilo minuly vypadek :

“V noci ze soboty na neděli postihl naši síť větší výpadek napájení, který ovlivnil některé služby. Šlo o nečekanou poruchu, která postupně zasáhla i záložní systémy.
Většinu služeb se nám podařilo do dvou hodin obnovit a zbytek v ranních hodinách”

Problem je ze ti soplove priznali nejaky trable ze So na Ne, ale z Pa na So uz nic…
A blblo to jeste i v Nedeli po obede.

Za me konec, ende, v pondeli jdu jinam, i kdyz se jich clovek zepta co proc se stalo, tak nekdo tam vybleje nejaky klasicky kecy a nazdar, drz hubu a hlavne plat faktury vcas.

1 Líbí se

Nordic koupilo 02 takže tak.Vzdy to bylo ve stylu komunikujeme jenom kdyz dáváte výpověď nebo nezaplatite fakturu,takze nic se nezmenilo.O2 jsou stejni darecci

1 Líbí se

Kde jsi ten text viděl? Ke mně se nic podobného nedostalo. Na webu jsem nic nenašel, na sockách také ne…

Na konci dubna jsem jel do Amsterdamu na 4 dny, na oslavy krále. Zatímco kamarádovi hned za hranicemi s Německem v pátek dopoledne začaly přicházet SMS od Vodafone o jiné síti, mě vypadla úplně O2 SIM, šla pouze nouzová volání. K síti O2 jsem byl připojen při cestě do Čech v pondělí dopoledne a to na hranicích Nizozemí - Německo. A nikde ani zmínka o výpadku, všechno bylo prý v pořádku :smiley:

1 Líbí se

Tohle smrdí spíše zakázaným roamingem.

ja to nasel v mailu jako reakci na vypadek minuly weekend. Je mi to jako hodne fuk co bylo realna pricina, miru meho nakrknutí to nezmeni. OKU kod mam, v pondeli jdu pryc od Nordicu. Diky temhle šarádám doufam ztrati par tisic ovecek.

1 Líbí se

To by karta nenaskočila na hranicích Nizozemí - Německo. A nejvtipnější je jejich AI asistentka, která v případě nefunkční karty doporučí nechat si poslat SMS s přístupem do aplikace O2 :smiley:

Tak já v mailu nenašel nic… A jestli se můžu zeptat, kam chceš odejít? Já jim ještě šanci dám, sice dva velké výpadky takhle po sobě naštvou, ale jinak jsem byl doteď maximálně spokojený.

U mě stejná situace, přesně jak píšete. Internet nefunkční. Výpadek se ale netýkal jen pevného připojení, zlobil i mobilní internet přes Kaktus - jsem připojený přes BTS od O2 (sdílená síť). Když jsem koukal na VÝPADKY problémy hlásilo hodně uživatelů i od O2.

1 Líbí se

asi k TM kde mam vse prave krom pevneho netu… vydyndam si z retencniho nejakou cenu, asi bude podobna nebo nizsi jak u Nordicu. Nerikam ze TM nemel nekdy nejaky problem, ale pokud tak byl velmi rychle vyresen.

1 Líbí se

Dobrý den,
za oba výpadky se všem dotčeným zákazníkům upřímně omlouváme.

K tomu druhému došlo v pátek večer od 21:06 do přibližně 01:35. Některé služby se podařilo obnovit už po půlnoci. Příčinou byla porucha napájecího měniče v centrálním uzlu sítě, která ovlivnila klíčové prvky infrastruktury.

Uvědomujeme si závažnost celé situace a pracujeme na technických opatřeních, která do budoucna zlepší odolnost sítě a minimalizují riziko podobných událostí.

Na sítích se spekuluje, že za oběma výpadky stojí spojení Nordicu s O2 - v tomto případě se však tvrzení nezakládá na faktech. Potíže totiž nastaly na infrastruktuře Nordic Telecom.

Vyjádření a omluvu najdete i na našich webových stránkách Omluva-vypadek | Nordic Telecom

Ještě jednou se za potíže omlouváme.

Děkujeme za vyjádření, byli jste rychlejší než já. Vaše vyjádření jsem doplnil do článku, aby nezapadlo. Děkujeme a držíme palce v další činnosti!