Originál článek publikovaný na: Pozor: Majitelé Samsung Galaxy Watch4 hlásí fatální chybu. Je čas říct sbohem?
Reklama Čím dál více uživatelů tvrdí, že jejich Samsung Galaxy Watch4 čelí vážné chybě displeje Obrazovka se v případě chyby mění do červena a hodinky přestávají fungovat Samsung se k chybě zatím nevyjádřil Chytré hodinky, které máte na rukou, by v ideálním případě neměly po pár letech odejít do křemíkového nebe. Jenže přesně to se…
Mám watch 4 jako pracovní a vše ok. Takže zase jen nějaký jedinec
Z nostalgie si doma držím Huawei Watch GT2, kupovány na podzim 2019 a víte co, i po těch skoro 6 letech jsou stále jako nové (sklíčko i nerezové tělo), OLED displej bez vad a baterie, ta stále drží 12 dni běžného používání (což považuji za až neuvěřitelné). Takhle se buduje zákaznická věrnost, takže jako spokojený zákazník jsem si následně koupil GT3 Pro, GT4 SS a jen GT5 už jsem koupil jen ženě, já přešel na OnePlus Watch 3
Jo a proto v práci kolega po pár měsících odesli GT2 a už říkal nikdy vic. Je to čínský krám co nic neumí bohužel. Když pak koupil od Samsungu tak říkal co jsme to celou dobu měl na ruce tak mě to dost rozesmalo.
Je to o prioritách, nikdy nehodlám být otrokem používané techniky, tedy oželím psaní na miniaturní klávesnici, placení hodinkama páč to je úplně stejně rychlé jak mobilem a aplikace, které stejnak jsou pramálo využívané za… výborný set senzorů, metriky a především výdrž delší než jeden, dva dny… Proto série GT a OnePlus Watch 3 ane Galaxy Watch nebo Pixel Watch, proto Ringconn gen2 a ne Oura Ring…
Mám Samsung Watch 4 Classic a asi před měsícem, změna barev displeje, nečitelnost, pak zase vše OK a znovu. Myslel jsem že je to voda, pád nebo moje chyba, ale tak trochu jsem podezíral výrobce, resp. kus s nějakou vadou, protože je do vody neberu, pád neměly a celkově jsem si nebyl vědom špatného zacházení. Doufám, že nějaká programová aktualizace ten problém vyřeší.
Ano proto budu mít na ruce hloupé hodinky super argumenty jinak ne nemisim mít u sebe mobil vůbec abych platil hodinkami o tom to celé je kolego. Ale chápu Číňanek tohle neumí. Bohužel.
Jinak psaní na miniaturní klávesnici? Ty blazne já si to nadiktuji hlasem a vše se mi přepíše na text jde fakt vidět že jsi dost mimo v tomhle.
A je je, tady někdo zbrojí proti zboží z Číny, takže Ťamťung fanboy, co? Číňan to umí oklikou … i přes to, že mu USA či EU hází klacky pod nohy, ale stejně si tam velmi ochotně všichni zadávají výrobu “svých” výrobků
Eh, čas jsou peníze kamaráde, nepíšu, volám… Každého věc, ať si každý dělá co chce a hak chce, já mám jiné priority a jiné potřeby a díky bohu, je na trhu široký výběr, který uspokojí každého.
Mám Galaxy Watch 4 Classic a poměrně dost selhávají. Nefunguje Wi-Fi Direct, tudíž nelze hodinky aktualizovat ani obnovit ze zálohy. Dále blbne senzor tepu, hodinky nejsou schopny po nasazení a odemknutí pochopit, že je mám nasazené, a pořád se zamýkají. A nejhorší je, že takto neblbnou jen hodinky, ale i telefon Samsung Fold 6 a S23 Ultra; jednou za čas se stane, že crashe celé UI a telefon je nutné odemknout znovu.
A co ty OnePlus spokojenost? Nějaký krátký feeeback by byl?
Jistě, koupil jsem je hned jakmile přišli k nám na trh, tedy nosím je na ruce nějaké 3 měsíce. Kvalitě zpracování nemám co vytknout, kombinace leštěného a kartáčovaného nerezu s titanovou lunetou je povedená. Luneta je mírně nad safírovým sklem (odhadem 0,4-0,5 mm), tedy běžným nehodám (kdo nosí hodinky klasické s průměrnou tloušťkou 13-16 mm ví, že futra jsou nepřítel No. 1) zabrání. Displeji není co vytknout a jas na slunci (teď jsem zrovna u moře a celý den azuro) je výborný. WearOS 5, vydrž skutečně ve smart režimu (ten běžný) a se všemi funkcemi zapnutými s přehledem 5 dní, někdy i 6 dní (týden bez aktivit). Hodinky jsou svižné, přepínání mezi WearOS a RTOS není znatelně, prostě to člověk nemá šanci rozeznat. Vibrace a hlasitost adekvátní, kvalita hovorů dle protistran takřka jako z telefonu. Metrika dobrá, cca na úrovni Huawei hodinek (kdo sleduje kanál Quantified Scientist, ví že Huawei a Apple patří je špičce…), měření spánku je na ± 2 min. stejné jako u prstýnku Ringconn gen2, tedy data mám ráno shodná. EKG měří zatím jen v rámci 60 sekundového měření, samostatně se zpřístupní každým dnem (Watch 3 jsou v druhé vlně získávání certifikace, v DE již mají). Za mě… nejlepší poměr cena/výkon/design.
Ne jen chci něco co funguje a ne něco co budu řešit nějakou trapnou oklikou kolego. Fanboy? No když jsem tu činu zkoušel hnedka to letělo z domu a raději jsem zvolil něco co funguje a má spolehlivý ekosystém což se o xiashitu a dalších říct fakt nedá. Ty priorito. Docela jsi mě pobavil díky
Nic z toho co píšeš mi nedělá. Udělej si faktory a pak napiš zda to pomohlo.
Škoda že to jsou takové větší těžítka. A prostě výdrž jen s ciferníkem od one. Klasické keci OnePlus a podpora stojí za houby.
Ten jsem udělal a nepomohlo to, nejspíš je chyba v hw/sw. Byl jsem s nimi dokonce v Samsungu a tam mi řekli, že přehrání sw by stálo 2k, což na tak staré hodinky je nesmysl platit.
Což nevím, ale i u Samsungu jsou problémy, které se musí řešit trapnou oklikou. A jakože moje zkušenost se Samsungem je taková, že kvalita výrobků je celkem trestní, a to, co člověk dostane za své peníze, rozhodně neodpovídá tomu, co nabízí třeba Xiaomi nebo jiní Číňané.
Jinak divím se ti že watch 4 ještě používáš jako hlavní zář. Porota 7cky na které jsou neustále akce a máš klid