Je čas říct sbohem? Samsung Galaxy Watch4 selhávají stále většímu množství uživatelů

Originál článek publikovaný na: Pozor: Majitelé Samsung Galaxy Watch4 hlásí fatální chybu. Je čas říct sbohem?

Reklama Čím dál více uživatelů tvrdí, že jejich Samsung Galaxy Watch4 čelí vážné chybě displeje Obrazovka se v případě chyby mění do červena a hodinky přestávají fungovat Samsung se k chybě zatím nevyjádřil Chytré hodinky, které máte na rukou, by v ideálním případě neměly po pár letech odejít do křemíkového nebe. Jenže přesně to se…

Mám watch 4 jako pracovní a vše ok. Takže zase jen nějaký jedinec :slight_smile:

Z nostalgie si doma držím Huawei Watch GT2, kupovány na podzim 2019 a víte co, i po těch skoro 6 letech jsou stále jako nové (sklíčko i nerezové tělo), OLED displej bez vad a baterie, ta stále drží 12 dni běžného používání (což považuji za až neuvěřitelné). Takhle se buduje zákaznická věrnost, takže jako spokojený zákazník jsem si následně koupil GT3 Pro, GT4 SS a jen GT5 už jsem koupil jen ženě, já přešel na OnePlus Watch 3 :wink:

1 Líbí se

Jo a proto v práci kolega po pár měsících odesli GT2 a už říkal nikdy vic. Je to čínský krám co nic neumí bohužel. Když pak koupil od Samsungu tak říkal co jsme to celou dobu měl na ruce :smiley: tak mě to dost rozesmalo.

Je to o prioritách, nikdy nehodlám být otrokem používané techniky, tedy oželím psaní na miniaturní klávesnici, placení hodinkama páč to je úplně stejně rychlé jak mobilem a aplikace, které stejnak jsou pramálo využívané za… výborný set senzorů, metriky a především výdrž delší než jeden, dva dny… Proto série GT a OnePlus Watch 3 ane Galaxy Watch nebo Pixel Watch, proto Ringconn gen2 a ne Oura Ring…

Mám Samsung Watch 4 Classic a asi před měsícem, změna barev displeje, nečitelnost, pak zase vše OK a znovu. Myslel jsem že je to voda, pád nebo moje chyba, ale tak trochu jsem podezíral výrobce, resp. kus s nějakou vadou, protože je do vody neberu, pád neměly a celkově jsem si nebyl vědom špatného zacházení. Doufám, že nějaká programová aktualizace ten problém vyřeší.

Ano proto budu mít na ruce hloupé hodinky super argumenty :slight_smile: jinak ne nemisim mít u sebe mobil vůbec abych platil hodinkami o tom to celé je kolego. Ale chápu Číňanek tohle neumí. Bohužel.

Jinak psaní na miniaturní klávesnici? Ty blazne já si to nadiktuji hlasem a vše se mi přepíše na text :smiley: jde fakt vidět že jsi dost mimo v tomhle.

A je je, tady někdo zbrojí proti zboží z Číny, takže Ťamťung fanboy, co? Číňan to umí oklikou … i přes to, že mu USA či EU hází klacky pod nohy, ale stejně si tam velmi ochotně všichni zadávají výrobu “svých” výrobků :wink:

Eh, čas jsou peníze kamaráde, nepíšu, volám… Každého věc, ať si každý dělá co chce a hak chce, já mám jiné priority a jiné potřeby a díky bohu, je na trhu široký výběr, který uspokojí každého.

Mám Galaxy Watch 4 Classic a poměrně dost selhávají. Nefunguje Wi-Fi Direct, tudíž nelze hodinky aktualizovat ani obnovit ze zálohy. Dále blbne senzor tepu, hodinky nejsou schopny po nasazení a odemknutí pochopit, že je mám nasazené, a pořád se zamýkají. A nejhorší je, že takto neblbnou jen hodinky, ale i telefon Samsung Fold 6 a S23 Ultra; jednou za čas se stane, že crashe celé UI a telefon je nutné odemknout znovu.

A co ty OnePlus spokojenost? Nějaký krátký feeeback by byl? :slight_smile:

Jistě, koupil jsem je hned jakmile přišli k nám na trh, tedy nosím je na ruce nějaké 3 měsíce. Kvalitě zpracování nemám co vytknout, kombinace leštěného a kartáčovaného nerezu s titanovou lunetou je povedená. Luneta je mírně nad safírovým sklem (odhadem 0,4-0,5 mm), tedy běžným nehodám (kdo nosí hodinky klasické s průměrnou tloušťkou 13-16 mm ví, že futra jsou nepřítel No. 1) zabrání. Displeji není co vytknout a jas na slunci (teď jsem zrovna u moře a celý den azuro) je výborný. WearOS 5, vydrž skutečně ve smart režimu (ten běžný) a se všemi funkcemi zapnutými s přehledem 5 dní, někdy i 6 dní (týden bez aktivit). Hodinky jsou svižné, přepínání mezi WearOS a RTOS není znatelně, prostě to člověk nemá šanci rozeznat. Vibrace a hlasitost adekvátní, kvalita hovorů dle protistran takřka jako z telefonu. Metrika dobrá, cca na úrovni Huawei hodinek (kdo sleduje kanál Quantified Scientist, ví že Huawei a Apple patří je špičce…), měření spánku je na ± 2 min. stejné jako u prstýnku Ringconn gen2, tedy data mám ráno shodná. EKG měří zatím jen v rámci 60 sekundového měření, samostatně se zpřístupní každým dnem (Watch 3 jsou v druhé vlně získávání certifikace, v DE již mají). Za mě… nejlepší poměr cena/výkon/design.

1 Líbí se

Ne jen chci něco co funguje a ne něco co budu řešit nějakou trapnou oklikou kolego. Fanboy? No když jsem tu činu zkoušel hnedka to letělo z domu a raději jsem zvolil něco co funguje a má spolehlivý ekosystém což se o xiashitu a dalších říct fakt nedá. Ty priorito. Docela jsi mě pobavil díky :slight_smile:

Nic z toho co píšeš mi nedělá. Udělej si faktory a pak napiš zda to pomohlo.

Škoda že to jsou takové větší těžítka. A prostě výdrž jen s ciferníkem od one. Klasické keci OnePlus a podpora stojí za houby.

1 Líbí se

Ten jsem udělal a nepomohlo to, nejspíš je chyba v hw/sw. Byl jsem s nimi dokonce v Samsungu a tam mi řekli, že přehrání sw by stálo 2k, což na tak staré hodinky je nesmysl platit.

Což nevím, ale i u Samsungu jsou problémy, které se musí řešit trapnou oklikou. A jakože moje zkušenost se Samsungem je taková, že kvalita výrobků je celkem trestní, a to, co člověk dostane za své peníze, rozhodně neodpovídá tomu, co nabízí třeba Xiaomi nebo jiní Číňané.

Jinak divím se ti že watch 4 ještě používáš jako hlavní zář. Porota 7cky na které jsou neustále akce a máš klid