Google zavírá kapitolu své historie. Ikonický Google Asistent končí, nahradí ho chytřejší Gemini

Originál článek publikovaný na: Ikonický Google Asistent končí! Nahradí ho chytřejší Gemini

Reklama Google provádí razantní krok v podobě stažení Asistenta Google z trhu, nahradí ho Gemini AI bude zároveň se stejným přístupem expandovat do dalších zařízení včetně chytré domácnosti Změna by měla přijít později tento rok, ale přesné datum zatím nebylo zveřejněno Zvykli jste si už v roce 2016 zvolávat na svůj telefon slova „Okay Google“?…

1 Líbí se

Jediné rozumné řešení. S příchodem Gemini to byla jenom otázka času. Asistent je oproti tomu opravdu jenom hloupý pomocník. Má to i další výhodu, konečně nebudeme muset čekat na implementaci češtiny.

legrační je, že už Nokie uměly takovou základní věc, jako vytáčení telefoního kontaktu hlasem v češtině. A takovou základní věc dodnes neumí ani Assitent ani Gemini, to je ostudné. Ano v angličtině to jde, nemám s AJ problém, ale když chcete vytočit v angličtině kontakt Jaroslav Dvořák, tak to fakt nedá.
Na všechno ostatní je Gemini naprostá pecka a používám ji denně a klobouk dolů před tím, co s tím zatím dokázali, ale ty nejvíc user-friendly funkce ohledně ovládání telefonu, nebo chytré domácnosti mě stále chybí.

U těch hloupých Nokií si člověk nahrál povel a přiřadil ho k rychlovolbě. Nokie poslouchala a když vyhodnotila dostatečnou podobnost s nahrávkou, vytáčela. Měl jsem to s Bluetooth sluchátkem a v autě to bylo fajn. Řekl jsem “volej šéfa” a už to vytáčelo. S AI to nemělo nic společného, ale bylo to šikovné.