Originál článek publikovaný na: Google Pixel 8a recenze: Poprvé v Česku a skvělý jako vždy
Google Pixel 8a se představil společně s dalšími americkými telefony v Česku Odlehčená varianta poskytuje skvělý zážitek z používání i nadprůměrné fotoaparáty V tuzemsku si užijeme 5G rychlost, některé funkce jsou však k dispozici pouze v angličtině Google v roce 2024 opět zamíchal kartami na poli smartphonů s modelem Pixel 8a, který je oficiálně poprvé…
Na Pixelech mě štve jedna pro většinu uživatelů nepodstatná věc a tou je absence funkce zamknutí poklepáním. Nebudu kvůli tomu měnit launcher a neustále mačkat tlačítko, které je navíc prohozené oproti zvyklostem mě vytáčí a celkově to degraduje jinak luxusní uživatelský zážitek.
Nabití baterie z 0 na 80 % za 65 minut je naprosto ideální, co se týče zátěže na baterii. Navíc nabíjet nad 80 % se stejně nedoporučuje, takže je to v pohodě.
Dovolím si nesouhlasit. Baterii považuju za spotřební věc a jestli mně něco bude chybět až někdy pošlu do světa Xiaomi, tak rychlé nabíjení bude asi první, co zmíním.
Já mám tak plnou plochu, že stejně nenajdu místo na to poklepání. A jsem dost překvapený, jak dobře funguje Nova launcher i s jeho gestem na uspání. Co ale funguje ještě líp, je probuzení. Jak jsem normálně zvyklý si telefon dlouze nastavovat, tak u Pixelu zažívám nezvyklou zkušenost, že to od začátku funguje dobře. Jinak, než jsem zvyklý, ale dobře.
Ohledně nabíjení máme zajímavé články od Jirky Bekra
O baterii jako spotřební věci budu uvažovat, až bude uživatelsky snadno vyměnitelná do pár vteřin. Tak, jak to bývalo u tlačítkových telefonů. Takže nyní baterie rozhodně spotřební věcí není.
telefon vlastním průměrně 1,5 roku a baterií nabíjet na 80% a potom nevydrží až do večera to vážně nechci