Doporučujeme nejlepší Wi-Fi routery do 1 000 Kč. Za své peníze chtějte maximum

Originál článek publikovaný na: Hledáte Wi-Fi router do 1 000 Kč? Vybrali jsme ty nejlepší!

Vybrali jsme nejlepší Wi-Fi routery do 1000 Kč Požadovali jsme gigabitové porty, Wi-Fi 6 je jako bonus Na výběru jsme spolupracovali se zkušeným technikem Wi-Fi router je úplný základ domácí sítě. Šetřit na něm se nemusí vyplatit. Uspořených pár stovek se vrátí v podobě nestabilní či pomalé sítě, různých výpadků nebo jiných poruch. Přesto i…

Žádný, potřebuji na něm USB 3.

K čemu že je to dobré?

Napadá mě provozování FTP/www serveru s nějakými daty a USB2 už by bylo pomalé. V této cenové hladině asi nepochodíš, ale chystá se další díl s méně přísnou cenovou hladinou a tam už snad něco bude.

No nevím jestli to provozovat na Flash disku

Jak jste přišli na to, že 100 Mb/s je dnes prostě málo? Úplně v pohodě streamuju, zvládám videohovory i hraju on-line hry právě s touhle rychlostí. Osobně vyzkoušeno. Ano, když by tohle chtělo dělat zároveň 10 lidí v bytě, byl by to problém, ale většina z nás je doma připojeno do tří lidí zároveň. A to ještě zcela výjimečně. :slight_smile:

A přenášíš soubory po lokální síti? Tam je 100 Mbit opravdu málo. Pokud ti to stačí, budiž, ale osobně mám pod 5x1Gbit routerem 10 Gbit switch, kterým propojuju dva hlavní počítače. A zvažuju posílení toho routru, začíná mně být pomalý…

Nepřenáším soubory po lokální síti, neboť jsem v bytě sám a nemám komu co přenášet. Někdy mám dojem, že předpokládáte, že každý má doma firmu. :slight_smile:

Já jsem na počítačové věci také vlastně sám a mám dva počítače, notebook, tablet a několik mobilů. A mezi nimi potřebuju přenášet data. Holt jsme přesně na opačném konci spektra našich čtenářů.

Pak by měl být lépe koncipován obsah článku. Nezmiňovat vícekrát za sebou ono streamování a hraní her, ale napsat právě to přenášení objemných souborů. To v článku není zmíněno vůbec.

Díky za podnět, tohle už upravovat nebudu, ale do pokračování to nezapomenu dát.

1 Like

Já jsem si teď koupil TP-Link Archer BE800, BE19000 s Wi-Fi 6E a Wi-Fi 7. Je naprosto úžasný a všem ho můžu jen doporučit. Jenže ta cena není do 1000 Kč, ale pohybuje se okolo 15 až 19 000 Kč. Což je opravdu hodně. Já ho koupil v Dnech Marianne za 10 000 Kč a za tu cenu je opravdu skvělý.

Předpokládám, že ono Wi-Fi 7 musí poskytovat především internetová společnost, která je dodavatelem. Což u mě nikdo ani v nabídce nemá.

Proč? Poskytovatel zařizuje, co jde do routeru zvenku. WiFi 7 je pak věci domácnosti. Zařízení doma budou komunikovat rychle a stabilně. Nic pro tebe, když jsi psal, že bydlíš sám a nemáš potřebu přenášet data lokálně.

To nepochybuji, já si zrovna také objednal nový router. Ale asi cítíš, že informace o 15x dražším výrobku, než je limit nastavený v článku, může působit trochu zvláštně?

Takhle: Můj poskytovatel více jako 500 Mb/s nemá vůbec v nabídce. Prostě od něj více tím jeho optickým kabelem nedostanu. Takže v čem by byl výhodný router s Wi-Fi 7?