Zase jsem o trochu chytřejší díky za info . Ale to nic nemění na skutečnosti , že SafetyCore
nemám , at mám čistý Android a nebo ne .
Dobrý den, téma jsem studovala z různých zdrojů, ale o vašich informacích jsem se nikde nedočetla. Proto za ně děkuji. Článek je pojat spíš informativně o této aplikaci, chybějících informacích od Googlu a rozhořčení uživatelů. V jeho závěru proto píšu, že aplikaci je sice možné smazat, ale nutné to není. A stejně jako u jiných systémových aplikací platí, že “čemu nerozumím, mazat bych neměl”.
Také záleží na verzi androidu tato aplikace se nainstaluje od 10 výše a vyskočí okno že byla nainstalována aplikace jako když si instaluje kteroukoliv jinou apku (kontrola Google play)
Mám Android 15 na P6P . V prosinci minulého roku jsem si nainstalovala aplikaci na vyzkoušení , která pak nešla vymazat a tak šel mobil do továrního nastavení.
Jestli tam ta aplikace SafetyCore už předtím byla či nebyla , to nevím , ale ted v mobilu prostě není , noo… Jak už nejlépe to mám vysvětlit …jedině , že bych vám poslala screen obrazovky z ukrytých systémových aplikací Nemusím mít v mobilu přece všechno
Já jen vysvětlil za jakých okolností se to dostane do mobilu nic víc, omlouvám se za nedorozumění
Stejně je to docela hlína, jak Google vzal po stránce architektury a filosofie velmi bezpečný systém zajišťující soukromí uživatele a ochranu jeho dat, a udělal z něj vyloženě fízlovací platformu s velmi pochybnou a totálně rozbitou mírou “bezpečnosti”, kde je na denním pořádku převzetí úspěšné aplikace a nahrazeni injektorem malwaru a spywaru, víceméně bez kontroly nebo v lepším případě s velkým zpožděním, a kterou už léta v potu tváře a hodně obtížně zkouší srovnat do latě. Což samo o sobě možná dělá jen naoko, aby neohrozil svůj reklamní byznys.
Ale ono se to neinstaluje “samo od sebe”. Nainstaluje se to jako nová komponenta operačního systému od jeho výrobce (respektive maintainera distribuce) a to cestou GoogleServices, které jako jednu ze svých základních funkcí mají právě aktualizaci systémových komponent na vyžadované verze.