Google ruší recenze u důležitých aplikací na Google Play. Je to dobrý krok, nebo cenzura?

Originál článek publikovaný na: Google zruší uživatelské recenze u důležitých aplikací na Google Play. Je to cenzura?

Reklama U některých systémových aplikací zmizí na Google Play recenze Google plánuje skrýt u nich zpětnou vazbu i hodnocení Má jít o boj s ignorantskými uživateli Každý, kdo už někdy stahoval aplikaci nebo hru z Google Play, jistě zabrouzdal i do recenzí uživatelů. Ty nám mohou na první pohled prozradit, jestli vůbec má cenu danou…

Spíš se ukazuje to, že bariéra k vstupu do technologií je příliš nízko a že lecjaký blbec může “hodnotit” aplikace. Skrytí recenzí sice pomůže, ale jediné řešení je to, aby se lidi sakra naučili, jak Android funguje.

Pokud uživatelé nerozumí konkrétním aplikacím, není to jejich chyba. Chyba je v jejich popisu nebo špatném návodu. Jinak ty zmíněné aplikace mi nic neříkají, takže pro chod systému určitě důležité nebudou. Kdyby byly tak důležité, tak jsou v systému už z výroby.

1 Líbí se

První věta přání otcem myšlenky nebo co nechápete na popisu “Android WebView je předinstalovaná systémová komponenta od společnosti Google, která umožňuje aplikacím pro Android zobrazovat webový obsah.”? To že Vám nic neříkají vypovídá akorát o tom, že nevíte nic o systémových aplikacích Google, protože ony jsou v systému už z výroby. Zkuste je zakázat, pak si povíme :slight_smile:

Jinak dík za tip, moc jsem se nasmál u komentářů prvních dvou zmíněných aplikací, zbytek si nechám na chmurné dny :smiley:

Vámi zmíněná aplikace Android WebView je opravdu k ničemu, mám ji deaktivovanou a vše mi funguje jak má. Smutné je že pravdu nikdo nechce slyšet

A kolik nás asi tak je, co ji máme deaktivovanou a bez potíží? Že ji nepotřebujeme my neznamená, že ji nepotřebují ostatní. Je to jako napsat, že převodovka je v autě zbytečná, protože ji v elektromobilu nemáte a vše funguje jak má :slight_smile: